A dunaszerdahelyi sakkozók történelmi sikere

2014. április 3. - 19:37 | Sport

A hazai élvonal legjobb gárdái közé tartoznak.

A dunaszerdahelyi sakkozók történelmi sikere

Extraliga – A legmagasabb szintű honi hosszú távú verseny zárófordulójában a csallóköziek a TJ Inbest Dunajov csapatát győzték le, és ők lettek Szlovákia 2013/2014. évi bajnokai.

Jozef Ráchela edző és védencei kilenc éve a hazai élvonal legjobb gárdái közé tartoznak, tavaly ezüstéremmel fejezték be az országos sakkmaratont.

„Régen dédelgetett álmunk volt a bajnoki cím, ami most vált elérhető számunkra. A fiúk kitettek magukért. Hozzáállásukkal teljes mértékben elégedettek vagyunk” – közölte a Paraméterrel Petényi György klubelnök. Így folytatta: „Ez az eredmény Jozef Ráchela harminc éves munkájának gyümölcse. Csapatunkban mára négy saját nevelésű nemzetközi mester szerepel, név szerint Petényi Tamás, Milan Ráchela, Mészáros Mihály és Csiba Dominik. (Az ötödik, Rigó Zsolt jelenleg nem anyaegyesülete színeiben versenyez. – A szerk megj.) Alakulatunk további oszlopos tagjai magyarországi sportemberek: Varga Zoltán olimpikon, nagymester, Bokros Albert, Csonka Attila, Czebe Attila és Németh Miklós – utóbbit kivéve mindnyájan hosszú éveken át viselik mezünket. És végül, de nem utolsó sorban említem a két további saját nevelésű tagunkat, Varga Dávidot és Takács Lászlót.”

Arra a kérdésünkre, hogy mit tart a siker legnagyobb titkának, a klubvezető következő választ adta: „A titok nyitja a kiváló csapatszellem. A fiúk szeretik klubjukat és városukat. Égett bennük a vágy, hogy bebizonyítsák, ők az ország legjobbjai. Elszántak voltak, összetartóak, fegyelmezettek. Győzni akartak, és tervük sikerült. Annak ellenére, hogy nincsenek közös edzéseink, játékosaink individuálisan készülnek a mérkőzésekre. Sikereinkhez továbbá nagyban hozzájárultak vezetőségi tagjaink, id. Takács László és Ján Kahanec is, valamint támogatóink.”

A Dunajov–Dunaszerdahely mérkőzés eredményei:

Rafal Antoniewski–Petényi Tamás 0,5–0,5.

Kamil Miton–Bokros Albert 0,5–0,5.

Krzysztof Bulski–Czebe Attila 1–0.

Mikuláš Maník–Varga Zoltán 0–1.

Tomáš Likavský–Milan Ráchela 0,5–0,5.

Marián Kantorík–Csonka Attila 0,5–0,5.

Peter Paleček–Mészáros Mihály 0–1.

František Liško–Csiba Dominik 0–1.

A bajnokság végeredménye:

1. SK DUNASZERDAHELY 30 pont

2. TJ Inbest Dunajov 28

3. SK Slovan Bratislava A 23

4. SK Liptov Liptovský Mikuláš 23

5. TJ Slávia UPJŠ Košice 16

6. SK Caissa Čadca 15

7. SK Doprastav Bratislava 12

8. SO SKM Stará Ľubovňa 12

9. SKS Dubnica nad Váhom 11

10. SK Slovan Bratislava B 10

11. SK PK Trenčín 10

12. TK Slávia TU Košice 0

(l)