Corgoň Liga: DAC FK - Dukla Banská Bystrica 4:0 (Online)

2014. április 26. - 19:00 | Sport

Élőben közvetítettük a a Corgoň Liga 28. fordulójának mérkőzését, melyen a dunaszerdahelyi DAC a besztercebányai Dukla együttesét látta vendégül.

Corgoň Liga: DAC FK - Dukla Banská Bystrica 4:0 (Online)

A DAC győzőtt, Nyitra pedig kikapott az aranyosmarótiaktól, és ez azt jelenti, hogy a dunaszerdahelyiek már nem a tabella kiesést jelentő, utolsó helyén tanyáznak - három pont előnnyel rendelkeznek a nyitraiakkal szemben.

Edzői vélemények: Radványi: "A fiúk óriási örömöt okoztak a szurkolóknak"

A Corgoň liga árpilis 26-i (szombat) mérkőzéseinek eredményei:

Slovan Bratislava 1-2 Ružomberok
Trnava 3-1 Žilina
FK Senica 3-2 Košice
DAC 4-0 Banská Bystrica
Nitra 0-3 Zlaté Moravce

A Corgoň Liga tabellája a mérkőzés után:

Az idény végén a DAC-tól hat pontot levonnak

_____________________________________

91. perc: Vége a mérkőzésnek, a szurkolók vastapssal jutalmazzák a DAC mai teljesítményét. A nézők igazán elégedettek lehetnek, a dunaszerdahelyi együttes a tavaszi idényben még nem kapott ki hazai pályán. A végeredmény 4:0, a gólgazdag mérkőzésen végig a DAC dominált, a Dukla feletti győzelem teljesen megérdemelt. Szép volt fiúk!

89. perc: Laza passzolgatás a pályán, a játékvezető egy percet hosszabbít.

88. perc: Csodás nap lehet ez a DAC számára: a nyitraiak Aranyosmarót ellen még mindig vesztésre állnak - ha így marad a DAC elmozdulhat a tabella utolsó helyéről.

86. perc: Egy VW Passat rossz helyen parkol, tulajdonosa azonnal fáradjon a járműhöz - hallhatjuk a hangosbemondóból. A szurkolók közben változatos rigmusokat skandálnak, nagy a boldogság.

84. perc: Radványi Miklós cserél egy utolsót, Krišto helyett a Nguekamhoz hasonlóan szintén kameruni Achille Kwin Noe érkezik a pályára.

81. perc: Azonnal cserél a DAC, Ujlakyt Róbert Valenta váltja.

80. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Ujlaky kiváló labdát kap a jobb szélen, és gyönyörűen, két hátvéd között gurít az ötös vonalánál érkező Francky Nguekamhoz, aki megszerzi a DAC negyedik gólját! 4:0-ra vezetnek a hazaiak, zeng a stadion!

78. perc: Gergelt szerelik a Dukla alapvonalánál, szöglethez jut a DAC. A sarokrúgás sajnos gyenge, a labdát a vendégek védője fejeli ki.

76. perc: Nyitrán a mérkőzés 47. percében még mindig 0:1-re vezetnek az aranyosmarótiak.

74. perc: A nézőtérről visszafogott éneklés hallatszik, a játék tempója lelassult. A hazaiak passzolgatnak, a Dukla mintha belenyugodna a háromgólos hátrányba.

71. perc: Na ezt elkiabáltuk, jön az első hazai csere. A gólszerző Matúš jön pihenni, a pályán a kameruni Francky Nguekam váltja.

70. perc: A DAC edzője, Radványi Miklós még nem cserélt - úgy tűnik, elégedett a játékosaival, és a kondival sincs gond.

66. perc: Egy kicsit támadóbb felfogásban játszanak a vendégek, de már valószínűleg későn kapcsolnak rá... Slančík próbálkozik egy távoli lövéssel, nem találja el a kaput. Penksa kirúgása következik.

64. perc: A Dukla mestere az utolsó cserelehetőségét is kihasználja: Považanec helyett Michal Faško érkezik.

60. perc: Ahogy Matúš visszaérkezik a pályára, azonnal megkapja a labdát, és a tizenhatos sarkáról próbálkozik egy helyezett lövéssel. A laszti a kapufán csattan!

58. perc: Csúnya szabálytalanság a Dukla térfelén, a hazai Martin Matúš kerül a földre. Ápolásra szorul, áll a játék, a játékosok pedig szusszanhatnak egyet.

53. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Ujlaky harcol a jobb szélen, sikerül Gergel elé csúsztatnia a labdát, aki a Dukla kapujától tizenkét méterre, becsúszással szerzi meg a játékszert - majd egy lövőcsel után a vendégek kapujába gurít. 3:0-ra vezet a DAC!

49. perc: Óriási gólhelyzetet hagy ki a Dukla. Slančík Vajdának passzol, aki a DAC kapujától öt méterre kapja meg a labdát, már csak Penksa van előtte, de a kapu fölé bombáz.

46. perc: Kezdetét veszi a második félidő. A vendégek edzője elégedetlen, két játékost is lecserél. Az öngólt szerző Ján Nosko helyett Marco de Vito, David Střihavka helyett pedig Jozef Rejdovian érkezik.

_____________________________________

45. perc: A játékvezető nem hosszabbít, véget vet az első félidőnek. Magabiztos fölénnyel vonulhat az öltözőbe a DAC.

44. perc: A hazai Martin Matúš gyönyörú lapos labdát kap a szélről, senki nincs előtte, de mellégurítja. Kár a kihagyott ziccerért, de a nézők tapssal jutalmazzák a játékost.

43. perc: Harminc méterre a DAC kapujától jut szabadrúgáshoz a Dukla. Nagy a felhajtás a pontrúgás elvégzése körül, de a vége csak egy gyengén elvégzett beadás, és egy kifejelt labda lett.

41. perc: Újabb óriási DAC-helyzet! Ujlaky a vendégek kapujától 25 méterre kap labdát, már csak a kapus van előtte, de nem jár sikerrel - lelassul, a Dukla védője beéri, lövése pedig kipattan. Nagy lehetőség volt, kár érte.

39. perc: Tíz perce vette kezdetét a Nyitra - Aranyosmarót mérkőzés, az állás 0:1 a vendégeknek. Ez azért fontos, mert a DAC a nyitraiakkal harcol a bennmaradásért, és ha mindkét meccs eredménye így maradna, akkor három ponttal elhúzna a Nyitrától - és már nem kieső helyen tanyázna.

37. perc: Újabb ígéretes DAC-támadás, Brašeň kap labdát alig tíz méterre a kaputól, nagy helyzet, de emelése fölé megy - közben pedig a játékvezető asszisztense lest jelez. Szabadrúgás kifelé.

33. Magabiztosan birtokolják a labdát a hazaiak, jól megdolgoztatják a Dukla hátvédeit, akik nem jutnak labdához. Sajnos a DAC próbálkozásai most pontatlanok.

31. Egy ugyanilyen helyzet játszódik le a másik oldalon, a besztercebányaiak szélsője nem tud áthatolni a DAC védelmén.

29. perc: Sok passzal játszik a DAC, a játékosok nem tartják maguknál sokáig a labdát. Egy pontosan ilyen, szépen kidolgozott támadás után Ujlaky törhetett volna be a vendégek tizenhatosába a jobb szélről, de sajnos nem sikerült kicseleznie a Dukla védőjét.

25. perc: Sor kerül a mérkőzés első szögletére, amit a DAC végezhet el. A labda pattog párat a vendégek tizenhatosán belül, majd a Dukla felszabadít.

21. perc: A Dukla csatára, Chrien kap labdát a hazai kaputól 20 méterre. Már csak egy ember van előtte, próbál cselezni, de a DAC védőjének sikerül szerelnie.

17. perc: Zavar a vendégek védelmében. Vajda a kapus Borošnak passzol, de labdát Gergel csípi el, üres a kapu. Sajnos megtartani nem tudja, a vendégek kapusa a tizenhatosról tisztáz.

15. perc: Egyértelműen a DAC irányítja a mérkőzést. A dunaszerdahelyiek sorra dolgozzák ki a helyzeteket, a Dukla viszont képtelen eljutni ellenfel kapujáig.

9. perc: A vendégek is távolról próbálkoznak, de Vajda lökete méterekkel kerüli el a DAC kapuját.

8. perc: Ujlaky lő nagyon távolról, a próbálkozás komolytalan.

7. perc: A Dukla azonnali támadással próbál reagálni az újabb kapott gólra, de nem tudják megtartani a labdát.

5. perc: ÚJABB HAZAI GÓL! Gólzápor az első percekben! Gergel végzi el a DAC szabadrúgását, kapura küldi, a laszti pedig a besztercebányai Ján Nosko fejéről pattan a hálóba - aki előbb szabálytalankodott, most pedig öngólt szerez. 2:0 a hazaiaknak. A tribünök tele, örömmámor a dunaszerdahelyi stadionban!

4. perc: Brašeňt hátulról Nosko rúgja le a tizenhatos bal sarkánál. Sárga lap és szabadrúgás a DAC-nak.

1. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Az első percben góllal kezd a DAC! Martin Matúš Ujlaky jobbról érkező beadásából kapott labdát, amit 11 méterről, kapásból a vendégek kapujának bal alsó sarkába vágott! Ez aztán az erős kezdés! 1:0

_____________________________________

A mérkőzés előtt a dunaszerdahelyi stadionbanban egy perc néma csenddel emlékeztek a 43 éves dunaszerdahelyi Horváth Józsefre, becenevén Kapkóra, akit múlt héten a városban késeltek halálra. Horváth József hűséges DAC-szurkoló volt, a hazai mérkőzéseken mint rendező, a pálya szélén vett részt.

_____________________________________

Corgoň Liga, 28. forduló - 2014. április 26. (szombat), 19:00:

FK DAC 1904 - Dukla Banská Bystrica 4:0

Gólok: 1. Matúš, 5. Nosko (öngól), 53. Gergel, 80. Nguekam.

Dunaszerdahely, 4578 néző

Játékvezető és asszisztensei: MICHLIAN, Chládek, Ferenc, Bóllo

KEZDŐCSAPATOK:

FK DAC 1904
1 Penksa Pavol
7 Straka Gábor
8 Gergel Roman
10 Krišto Darijo
11 Matúš Martin
12 Ujlaky Erik
19 Turňa Matúš
21 Brašeň Jakub
25 Majerník Peter
26 Čaušič Andrej
28 Szabó Otto

cserék: 22 Pernecký Andrej, 5 Klabník Martin, 9 Nurkovič Samir, 14 Achille Kwin Noe, 15 Šnirc Ivan, 17 Nguekam Francky, 23 Valenta Róbert

FK Dukla Banská Bystrica
13 Boroš Peter
5 Podstavek Matej
6 Peňaška Michal
7 Chrien Martin
10 Považanec Jakub
11 Plavšić Dušan
15 Střihavka David
20 Nosko Ján
22 Slančík Fabián
27 Vajda Patrik
34 Savič Saša

cserék: 77 Budinský Viktor, 9 Šovčík Marek, 14 De-vito Marco, 17 Kliment Jan, 23 Faško Michal, 24 Rejdovian Jozef

A Corgoň Liga tabellája a mérkőzés után:

Az idény végén a DAC-tól hat pontot levonnak

(parameter)