WTCC: Sebastien Loeb győzött, Michelisz harmadik a Slovakiaringen!

2014. május 11. - 16:12 | Sport

Michelisz Norbert idén először állhatott fel a dobogóra a túraautó-világbajnokságon (WTCC): a magyar versenyző a Szlovák Nagydíj vasárnapi első futamán végzett a harmadik helyen.

WTCC: Sebastien Loeb győzött, Michelisz harmadik a Slovakiaringen!

A Slovakiaringen zajló verseny első futama mindössze hét körig tartott, ugyanis a szakadó eső miatt már ekkor a pályára érkezett a biztonsági autó, két körrel később pedig le is intették a küzdelmet. A futamot a kilencszeres ralivilágbajnok francia Sebastien Loeb nyerte.

"Nagyon boldog vagyok, hogy idén először feljutottam a dobogóra. Magyarországon nagyot léptünk előre, az ezt követő tesztek pedig úgy tűnik, kifizetődnek. Jól sikerült a rajtom azzal, hogy Yvan Mullert meg tudtam előzni. Ezt követően próbáltam biztonságosan autózni, hiszen ilyen körülmények között nagyon nehéz megtalálni, hol a határ" - idézte a sorozat honlapja a 29 éves Micheliszt, aki múlt hétvégén, a Hungaroringen pályafutása 100. futamát ünnepelhette.

Eredmény, WTCC, 1. futam (9 kör):
-------------------------------
1. Sebastien Loeb (francia, Citroën) 20:38.595 perc
2. José María López (argentin, Citroën) 1.105 másodperc hátrány
3. MICHELISZ NORBERT (Honda) 2.435 mp. h.

Az ETCC mindkét futamát megnyerte Matej Homola

A szlovák Matej Homola dominált a túraautók Európa-bajnokságának mindkét futamán a Slovakia Ringen vasárnap. Homola már a szombati kvalifikáción is a leggyorsabb volt, ám a pole pozícióját nem tudta kihasználni, mivel az orosz Nikolaj Karamysev röviddel a rajt után megelőzte. Ő azonban ütközött az 5. körben az ukrán Igor Skuzzal, ami Homola kezére játszotta a vezető pozíciót, amit már a futam végéig megőrzött.

A második futamban hosszú csatát vívott az orosz Mihail Gracsevvel, később pedig a cseh Peter Fulím támadásait is sikerült visszavernie.

A tehetséges 19 éves szlovák versenyző ezáltal a maximális, 23 pontot szerezte meg itthon, és már csak 9 ponttal marad el Karamysev mögött.

MTI/para