Corgoň Liga: DAC - Spartak Trnava 1:0 - Megmenekült a DAC!

2014. május 20. - 16:30 | Sport

Élőben közvetítettük a DAC utolsó előtti, rendkívüli jelentőségű bajnoki mérkőzését.

Corgoň Liga: DAC - Spartak Trnava 1:0 - Megmenekült a DAC!

A DAC megmenekült. Világi Oszkárt és Radványi Miklóst ünneplik a pálya szélén. A csapat számára ez szinte egy bajnoki címmel is felér. A DAC, amely a legutóbbi hazai mérkőzésein nézőcsúcsokat döntött a szlovák bajnokság idei szezonjában, jövőre is az élvonalban folytathatja!

19.21: VÉGE a meccsnek amott is, a DAC-stadionban is bemondták a végeredményt: a Slovan győzelmének ennyire DAC-szurkolók még nem örvendtek! :-)

90+ perc. Két perc után a bíró lefújta a mérkőzést. E pillanatban még néhány perc hátra van a Slovan-Nyitra meccsből. Visszafojtott lélegzettel várjuk a végét!

90+ perc: Penksa kapott sárgát, mivel húzta az időt a kirúgásnál, de ez az égvilágon senkit sem érdekel. Fél percet nyert vele.

90. perc: ÓRIÁSI HELYZET MARADT KI! Nworah sarkazta vissza a labdát a DAC tizenhatosán belül Schranz elé, aki közelről fölé lőtt!

88. perc: Gergel kapott sárgát.

86. perc: Cserélt a DAC ismét, Jakúben jön be Brašeň helyére.

86. perc: Szabó szerelt a saját térfelén, majd Gergelt indította, de pontatlanul.

85. perc: Čarnota fejelte el NGuekam elől a labdát a Spartak kapuja előtt.

A 80. percben a Nyitra ellen ismét vezetést szerzett a Slovan!

82. perc: Másodszor cserél a DAC: Kwin áll be, Kristo megy le.

80. perc: Brašeň fejelte el a labdát a jobb szélen érkező Sabo elől.

78. perc: Gašparík beívelése után a DAC-védők kifejelték a labdát.

76. perc: Alighogy beállt, máris sárga lapot kapott egy szabálytalanságért Mikovič.

76. perc: Utolsó cseréjét is kihasználja a Nagyszombat: Mikovič be, Chovanec le.

75. perc: Szabó ívelt középre szabadrúgásból, a bolyból az egyik DAC-támadó melléfejelte a labdát.

Bemondták a nézőszámot: 7009.

73. perc: Nworah próbált valamit elkövetni a DAC kapuja előtt: egy beívelésre úgy mozdult, mintha ollózni akarna, de végül egy hullott a földre, mint egy vánkus.

72. perc: Csera a DAC-nál: Matúšt hozza le Radványi, N'Guekam áll be a helyére.

71. perc: Ismét cserél a Spartak: Gašparík érkezik a pályára Vyskočil helyére.

70. perc: Kuzma végezte el a szabadrúgást: szépen elcsavarta a sorfal felett, Penksa nagyot vetődött rá, a labda viszont egy kevéssel fölé ment.

69. perc: Majerník szabálytalansága után középről, de mintegy 30 méterről végezhet el szabadrúgást a Spartak.

67. perc: Čarnota kente el csúnyán Matúšt. Úgy tűnt, a bíró előbb továbbot int, de miután Ujlaky nem érte el a Matúštól kényszerítőből visszakapott labdát, lefújta. Čarnota sárgát kapott.

66. perc: A jobb oldalon vezetett támadást a Spartak, néhány passz után a kapu elé ívelték a labdát, Penksa azonban precízen rámozdult.

63. perc: Gergellel szemben szabálytalankodtak úgy 30-35 méterre a kaputól, a beívelt labdára azonban a Spartak-védők csaptak le előbb.

62. perc: HELYZET: Gergel ugratta ki Szabót, aki a tizenhatoson belül balról tette középre erősen a labdát. Rusov kapus kivetődve nagyon nagyot mentett, mögötte ugyanis már DAC-játékos érkezett.

61. perc: Ismét a középpályán pattog ide-oda a labda, gyakorlatilag egyik csapat sem tud megindulni, mert vagy kimegy a labda, vagy szabálytalanság miatt szakad meg a játék.

59. perc: Kristo, Gergel és Ujlaky közreműködésével indult támadás a jobb szélen. Gergel a végén középre ívelt, de a labdát a védők kifejelték.

57. perc: Egy DAC-szöglet után kifele ítél szabadrúgást a játékvezető.

56. perc: Matúšt eléggé aprítják. Ezúttal Procházkával ütközött a levegőben, és rosszul esett. Az orra vérzett, az ápolók lekísérték.

55. perc: Csere a vendégeknél: Nworah érkezik Vlasko helyére.

55. perc: Matúšt buktatták a félpályánál, szabadrúgás a DAC-nak.

54. perc: Kuzma beívelése után Turňa mellel tette Penksa kezébe a labdát.

52. perc: Gergel keményen megharcolt a labdáért az alapvonalnál, két nagyszombati játékos, Kuzma és Janečka is elesett vele együtt, vagyis konkrétan rá, de Gergel felállt és továbbszaladt a labdával immár a tizenhatoson belül. Csakhogy túlságosan elhamarkodottan és pontatlanul ívelte a kapu elé a labdát, és azt a nagyszombati védők szerezték meg.

50. perc: Procházka állt a labda mögé, majd elcsavarta a sorfal mellett, de a kaput nem találta el.

49. perc: Ismét Kristo: ezúttal a saját tizenhatosuk előtt kezezett. Úgy 27 méterről végezhet el szabadrúgást a Spartak.

48. perc: Egy hatalmas bedobás után Kristo előtt termett a labda, csakhogy nem számított rá, és elpattant tőle. Pedig senki nem őrizte, gólhelyzet lehetett volna.

47. perc: Kristo az Ujlakytól kapott labdával jobbról tört be a tizenhatoson belülre, majd keresztbelőtte a labdát. Az akció szép volt, a befejezés viszont gyenge.

46. perc: A vendégek kezdték a második félidőt.

____________________________________

A Slovan-Nyitra meccs 42. percében a játékvezető második sárgája után kiállította a nyitraiak egy játékosát! A félidei állás amott 1:1, de a nyitraiaknak emberhátrányban kell befejezniük a meccset.

45+ perc: Egy perc hosszabbítás után a bíró lefújta a mérkőzést.

44. perc: Majerník lőtte előre a labdát Gergelnek, aki gyorsabb volt védőjénél, majd egy sarokcsellel megpróbálta őt becsapni, de végül elveszítette a lasztit.

43. perc: Procházka folytatni tudja a játékot.

41. perc: Procházka maradt lent a középpályán. Az nem világos, hogy szabálytalankodtak-e vele, hogy csak rosszul lépett. Mindenesetre fájdalmas arcot vág, és ápolni kell. Hordágyon viszik le.

40. perc: Vlasko kapott sárgát, amiért szépen elkente Matúšt a bal szélen.

39. perc: Turňa beívelését a bal szélen Gergel érte el, aki két védőt gyönyörű cselekkel csapott be, majd viszont a labdában elesett.

36. perc: Procházka gyönyörűen ugratta volna ki Vlaskot, de utóbbi későn kapcsolt, és már nem tudott két védő között a labda után eredni.

34. perc: Egy nagyszombati támadás után Majerník felmentett, de kevés hiányzott ahhoz, hogy gólhelyzet alakuljon ki.

33. eprc: Sok a pontatlanság ezekben a percekben, és leginkább a középpályán zajlik a játék. Néhány passznál tovább egyik csapat semtudja megtartani a labdát.

31. perc: Ügyesen, háromszögelve hozták ki a labdát a DAC játékosai térfelükről, de amint átértek a támadótérfélre, elvesztették.

30. perc: Straka Gábor kap sárga lapot.

29. perc: Sabo egy testcsellel csapta be védőjét a DAC tizenhatosának bal sarkánál, majd egyből kapura próbált lőni, de jobb külsővel találta el, így kifele csavarodott a labda, nem a kapu felé.

28. perc: "Álljatok fel, álljatok fel" - üvöltik a szurkolók.

A nyitraiak a 20. percben egyenlítettek a Slovan ellen. Továbbra sem dőlt el semmi.

25. perc: Schranz kapott szép indítást a DAC-védők mögé, azonban elsőre nem tudta kapura küldeni a labdát, másodjára pedig már kisodródott és csak a kapu mellé emelt.

24. perc: Matúš fejjel indította Turňát, aki az alapvonalról valahogy még visszaküzdötte a labdát a mezőnybe, ott viszont csak vendégvédők voltak.

23. perc: A Nagyszombat centere után Majerník szabadít fel.

21. perc: Szabó szöglete a rövid sarokhoz érkezett, a felfejelt labdát viszont Rusov kapus szerezte meg.

20. perc: Turňa szépen szaladt el két védő között a jobb szélen, miután Ujlaky elvonta a figyelmüket, végül azonban csak egy szögletet sikerült kiharcolni.

17. perc: Sabot ugratták ki két védő között a DAC kapuja előtt, Penksa azonban remekül leolvasva szándékukat, előbb odaért a labdára.

15. perc: Brašen szerelte a megiramodó Schranzot.

Azért az nem semmi, hogy a DAC góljával egyidejűleg, ugyancsak a 12. percben a Slovan is megszerezte a vezetést a Nyitra ellen, ami a DAC bennmaradása szempontjából rendkívül fontos.

14. perc: Straka szabálytalankodott Procházkával szemben a középpályánál.

A közönség így reagált a gólra

12. perc: GÓÓÓÓL!!! SZABÓ GYÖNYÖRŰ SZABADRÚGÁSGÓJÁVAL VEZET A DAC! Egy kezezést fújt le a bíró a Spartak tizenhatosának jobb sarkánál. Szabó állt a labda mögé, az előtte álló háromtagú sorfal azonban nem tudta megakadályozni abban, hogy elcsavarja a rövid felsőbe! A kapus csak beleérni tudott, hárítani nem!

10. perc: Ujlaky rontott rá a Spartak tizenhatosa előtt egy továbbcsúsztatott labdára, de eközben szabálytalankodott, a bíró kifele ítélt szabadrúgást.

8. perc: Matúš harcolt a labdáért a középpályán. Megszerezték tőle, de csak szabálytalanság árán.

6. perc: Strakától indult a DAC támadása, aki kitette a bal szélre Turňához a labdát, ő félmagasan ívelt középre, a kapu előtt viszont a vendégvédők tisztáztak.

4. perc: Szabó ívelt a Nagyszombat kapuja elé, Ujlaky elől Sabo szögletre fejelt.

3. perc: Helyzetecske a vendégek előtt: Vyskočil iramodott meg a jobb szélen, majd középre adta a labdát, ahol Kuzma egy félollózáshoz hasonló mozdulattal jócskán a kapu fölé rúgta.

2. perc: Az atmoszféra a stadionban elképesztő. Az előbb Gergel próbált helyzetet kialakítani a vendégek tizenhatosának szélénél, de buktatták.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a DAC-é a kezdőrúgás.

A hangulat

---

KEZDŐCSAPATOK:

FK DAC 1904: Penksa – Turňa, Klabník, Majerník (C), Szabó – Ujlaky, Straka, Krišto, Gergel, Brašeň – Matúš.
Cserék: Pernecký – Šnirc, Kwin Kwin, Jakúbek, Valenta, Nurkovič, N'Guekam.

Spartak Trnava: Rusov – Janečka, Čarnota, Tóth, Chovanec – Schranz, Vlasko, Kuzma, Procházka (C), Sabo – Vyskočil.
Cserék: Strapák – Banovič, Kuračka, Ciprys, Gašparík, Nworah, Mikovič.

forrás: onlajny.eu

---

17.14 - A rendőri jelenlét a városban és a stadion környékén meglehetősen erős, a távolabbi utcákban parkoló, a Dunaszerdahelyen kívül is különböző járásokból (Galánta, Komárom, Érsekújvár, stb.) érkező autók száma pedig azokat a bizonyos régi szép időket idézik. Alig több, mint negyedóra, és a csapatok kifutnak a pályára.

__________________________________

A nyitraiak elleni mérkőzéshez hasonlóan a Spartak elleni megmérettetés is az év mérkőzésének számít a bennmaradásért folytatott harc szempontjából. Radványi edző szerint "nagy pozitívum, hogy fantasztikus szurkolótáborunk van, stadionunk igazi oroszlánbarlangnak számít. Ma minden bizonnyal nézőcsúcs kerül a jegyzőkönyvbe". Bővebben...

A bennmaradásért folytatott harcban a DAC legnagyobb ellenfele a Nyitra, amely kedden a már bajnok Slovan otthonában lép pályára. E két mérkőzésen a fogadóirodák gyakorlatilag ugyanolyan esélyt adnak a hazai győzelemre (forrás: Niké), ami a DAC számára a lehető legkedvezőbb eredmény volna:

A DAC számára tehát egyértelmű a feladat, mégpedig hogy a hátralévő két fordulóban több pontot gyűjtsön, mint a Nyitra. Utóbbi az utolsó fordulóban (május 31.) a Senicát fogadja, míg a DAC Rózsahegyre látogat.

A bajnokság állása a mérkőzés kezdete előtt:

1. Slovan 31 22 3 6 59:30 69
2. Trenčín 31 18 5 8 69:32 59
3. Trnava 31 16 5 10 46:39 53
4. MFK Košice 31 13 7 11 38:35 46
5. Senica 31 13 6 12 44:44 45
6. Ružomberok 31 13 5 13 52:49 44
7. Myjava 31 12 6 13 43:52 42
8. B. Bystrica 31 11 7 13 45:45 40
9. Zl. Moravce 31 11 5 15 34:42 38
10. Žilina 31 9 7 15 45:48 34
11. DAC 31 7 8 16 27:55 29
12. Nitra 31 5 8 18 30:61 23

-para-