Karate: Tizenhét aranyérem a csallóközieknek

2014. május 20. - 17:32 | Sport

Ekecsen rendezték a Nyílt Szlovák Bajnokság Nemzetközi Karateversenyt, melyet egyben VI. Polgármester Kupa néven jegyeztek.

Karate: Tizenhét aranyérem a csallóközieknek

Az ünnepélyes bevonulás után Polák László, a vendéglátó község polgármestere és Markovics János, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet Elnöke mondott köszöntőt. A csallóközi megmérettetésre két ország (Magyarország és Szlovákia) 20 klubjából 200-an neveztek, ebből 85 fő a kezdők és 115 a haladók kategóriájából.

A gálával a résztvevők Sosai Oyamára, a Kyokushin Karate megalapítójára emlékeztek, aki húsz évvel ezelőtt hunyt el. A neves sportember volt a világszervezet megálmodója, amely jelenleg 100 országban több mint 100 000 tagot számlál.

A szervezők összesen 41 kategóriában hirdettek győztest. A csallóközi Seishin Karate Klub sportolói közül 17-en szereztek első helyezést, ebből öten a haladó és tizenketten a kezdők kategóriájában. Az egyesület éremgyűjteményébe továbbá 18 ezüst- és 20 bronzérem került.

Aranyérmesek lettek:

Kovács Kata Zsófia, Nagy Róbert, Bajcsi Adrián (minden Ekecs), Németh Bence, Barát Ádám (Ekel), Trenčík Nikolas (Keszegfalva), Soóky Tibor, Karika Rebeka, Koller Máté (Dunaszerdahely), Dóka Krisztina (Nagymegyer), Miklós Balázs, Varga Kevin, Nyári Kornél, Varga László (Vásárút), Gódány Fanni (Egyházgelle), Gányovics Ákos, Gányovics Ádám (Csallóközkürt). Edzők: Bíró Mihály Balázs, Hupian Krisztina, Bödők Lóránt, Kocsis László.

Különdíjak:

Legharcosabb serdülőkorú versenyző: Lovász Miklós (Keszegfalva).

Legtechnikásabb gyerekversenyző: Fehér Levente (Full-Contact, Szolnok).

Legtechnikásabb serdülőkorú versenyző: Markovics Ádám (Keszegfalva).

Markovics János elnök különdíját kapták: Fodor Gergő és Karika Rebeka (mindketten Dunaszerdahely).

A Polgármester Kupa tulajdonosa Bajcsi Adrián (Ekecs) lett.


A következő megmérettetést Vásárúton rendezi a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet június 14-én.

(l)

Címkék: karate, aranyérem