Benzema látta, hogy bent volt

2014. június 16. - 19:27 | Sport

Karim Benzema, a brazíliai világbajnokságon szereplő francia labdarúgó-válogatott támadója azt mondta, szemmel láthatóan a vonal mögött volt a labda a Honduras elleni második, gólbíró-technológiával megítélt találatn

Benzema látta, hogy bent volt

A vasárnapi meccs 48. percében Benzema lövése a kapufáról a hondurasi kapus, Noel Valladares kezére pattant, aki befelé sodorta a labdát. Sandro Ricci, a mérkőzés brazil játékvezetője a vb-n most debütáló új technológia segítségével adta meg a gólt.

A világbajnokság mind a 12 stadionjában 14 kamera figyeli a kapukat. A másodpercenként 500 képkockát rögzítő kamerák képét számítógép elemzi, így a játékvezető egy speciális óra villogó és rezgő jelzéseinek segítségével egy másodpercen belül értesül arról, ha a labda áthalad a gólvonalon. Ez segített Sandro Riccinek a döntés meghozatalában.

"A kapufáról a kapusra pattant, utána pedig a vonal mögé, egyértelműen láttam" - mondta a mostani esetről a 26 esztendős Benzema. "Nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz-e ez az új technológia, a labdarúgás ilyen, hogy néha nem tudod biztosan eldönteni, bent volt-e a labda vagy sem. Most viszont ez már nem számít, a játékvezető megadta a gólt, és nyertünk".

A találatot végül Valladares öngóljaként könyvelték el, viszont Benzema így is duplázott a találkozón.

A hondurasi válogatottat irányító 54 éves kolumbiai Luis Fernando Suárez szerint a kiállítás jelentősen megváltoztatta a mérkőzés képét:

"Teljes létszámmal máshogy alakulhattak volna az események. Nagyon hosszú időn keresztül kellett emberhátrányban küzdenünk egy rendkívül jól szervezett csapat ellen. Mindazonáltal nincs értelme kifogásokat keresni, jobban játszottak, mint mi."

(MTI)