A belgák továbbjuthatnak, Algéria kieshet

2014. június 21. - 13:33 | Sport

A belga labdarúgó-válogatott az orosz csapat ellen kiharcolhatja a továbbjutást a brazíliai világbajnokság H csoportjának vasárnapi második fordulójában, melynek során Algéria a versenyben maradásért küzd a dél-koreaiakkal.

A belgák továbbjuthatnak, Algéria kieshet

A sokak által eredményes menetelésre is képesnek tartott belgák az első körben hátrányból fordítva győztek 2-1-re az algériaiak ellen, míg Oroszország és a Koreai Köztársaság együttese megosztozott a pontokon (1-1).

"Igyekszünk minden meccsen fölényben futballozni, és mindig győzni akarunk" - jellemezte a belgák hozzáállását Marc Wilmots szövetségi kapitány, aki hozzátette, ha az oroszok védekező felállásban lépnek pályára, az azt jelzi, hogy "az ellenfelek most már tisztelik a belga válogatottat."

A belga együttesnél egyébként jelenleg leginkább a kisebb sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Vincent Kompany állapota miatt aggódnak, de Wilmots szerint a Manchester Cityvel májusban angol bajnokságot nyert védő teljes értékű edzésmunkát tud végezni.

A belgák győzelemmel bejutnak a legjobb 16 közé, a téttel Wilmots is tisztában van:
"Kedvező helyzetben vagyunk, ez most az a szituáció, amelyben nem szabad őrültségeket elkövetnünk."

Az oroszoknál a legnagyobb kérdés az, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány a kezdőcsapatba jelöli-e Igor Akinfejev kapust, aki potyagólt kapott a dél-koreaiak elleni mérkőzésen.

Ha az oroszok nyernek a belgák ellen, javulnak a kilátásaik a folytatást illetően, mert egyrészt megelőzik aktuális ellenfelüket, másrészt az utolsó körben Algériával találkoznak, amely ha vasárnap kikap a Koreai Köztársaságtól, el is búcsúzik a tornától.

Hogy ez ne így legyen, azért nyilván mindent el fognak követni az afrikaiak, de nem lesz könnyű dolguk az alapvetően jó erőkből álló dél-koreaiakkal szemben.

Algéria - amely 28 év szünet után először szerzett gólt vb-n az első fordulóban - még soha nem jutott túl a csoportkörön, míg a Koreai Köztársaság csapata 2002-ben, hazai környezetben negyedikként zárt.

Vasárnap előbb - magyar idő szerint 18 órakor - a belgák csapnak össze az oroszokkal, majd a másik mérkőzés 21 órakor kezdődik.

MTI/para