A csoportelsőségért játszik Hollandia és Chile

2014. június 22. - 13:46 | Sport

Már a holland és a chilei csapat is biztosította helyét a legjobb 16 között a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, a két válogatott összecsapásán mégis fontos lehet, hogy melyik szerzi meg a csoportelsőséget.

A csoportelsőségért játszik Hollandia és Chile

A találkozó győztese - döntetlen esetén pedig Hollandia - ugyanis vélhetően elkerüli a nyolcaddöntőben a házigazda brazil csapatot, ha utóbbi a papírformát érvényesítve megnyeri négyesét.

Éppen ezért az előzetes összeállítások alapján egyik szövetségi kapitány sem tartalékol majd, ugyanakkor Louis van Gaalnak, az Oranje szakvezetőjének kényszerből biztosan változtatnia kell, mivel a tornán eddig három gólt szerző Robin van Persie sárga lapjai miatt nem léphet pályára, az ausztrálok elleni összecsapáson agyrázkódást szenvedett Bruno Martins Indi bevetése pedig kockázatos lenne.

A csoport másik mérkőzésén a két búcsúzó, azaz a címvédő spanyol válogatott és az ausztrál csapat találkozik egymással.

Könnyen elképzelhető, hogy a spanyol nemzeti tizenegyben több, az aranygeneráció sikereiben kulcsfontosságú szerepet betöltő játékos utoljára lép pályára nagy tornán: Xavinak, Xabi Alonsónak, vagy éppen a spanyol gólrekorder David Villának várhatóan nem lesz már több lehetősége bizonyítani az ibériai alakulatban, amely a 2008-as Európa-bajnoki címe óta uralta a világ futballját.

Az biztos, hogy az ausztrálok kiesésük ellenére nehéz perceket okoznak majd a spanyoloknak, hiszen a hollandoktól elszenvedett 3-2-es vereség alkalmával is meglepték riválisukat.

"Azt gondolom, azzal a teljesítménnyel, amelyet nyújtottunk, kiérdemeltük a világ tiszteletét. Büszke vagyok a csapatra, amely az egyik legjobb, amelyben valaha is pályára léptem" - nyilatkozta a hollandok ellen a torna egyik legszebb gólját szerző Tim Cahill, aki eltiltás miatt nem lehet ott társaival a spanyolok elleni mérkőzésen.

MTI/para