Horvát-mexikói ki-ki meccs a nyolcaddöntőért

2014. június 22. - 13:37 | Sport

Bár papíron a házigazda brazilok még nem jutottak tovább, a várakozások szerint mégis ki-ki meccsnek ígérkezik a horvát és mexikói válogatott 3. fordulós összecsapása a labdarúgó-világbajnokság A csoportjában a hétfői játéknapon.

Horvát-mexikói ki-ki meccs a nyolcaddöntőért

A brazilok továbbjutását azért veszik biztosra a szakértők, mert az utolsó csoportmeccsükön azzal a Kamerunnal találkoznak, amely gólt sem szerzett a tornán, márpedig a hazaiak csak akkor eshetnek ki, ha kikapnak, de ez az eddig látottak alapján szinte elképzelhetetlennek tűnik. Ráadásul a brazilok búcsújához a kudarc mellett az kellene, hogy vagy döntetlen szülessen a másik összecsapáson, vagy két góllal nagyobb különbséggel kapjon ki Brazília Kameruntól, mint Mexikó Horvátországtól.

Az európai és a közép-amerikai csapat meccsét elsősorban Mario Mandzukic és Guillermo Ochoa párharcaként vezetik fel, ugyanis a horvátok támadójátéka az első meccsen eltiltott csatár visszatérésével nagyot javult a második, Kamerun ellen 4-0-ra megnyert találkozóra, míg Mexikó jelentős részben kapusának köszönhetően játszott gól nélküli döntetlent Brazíliával az előző fordulóban.

"Mexikó egy gyors és képzett játékosokból álló gárda, Ochoa pedig kiváló formában védett legutóbb, de ha megismételjük a Kamerun ellen nyújtott teljesítményünket, jó esélyünk lesz a győzelemre" - jelentette ki Ivan Perisic, a horvátok sztárja.

Horvátország legutóbb 1998-ban jutott tovább csoportjából, akkor az elődöntőig meg sem állt, míg Mexikó az elmúlt öt alkalom mindegyikén a nyolcaddöntőben búcsúzott. A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, ezeken két horvát és egy mexikói siker született, legutóbb a 2002-es vb-n 1-0-ra a közép-amerikaiak nyertek.

Brazília sikerét a múlt is előre vetíti, ugyanis a vb-ken eddig hatszor találkozott afrikai riválissal és mindannyiszor győztesen hagyta el a pályát. Kamerunnal négyszer csapott össze, ebből háromszor nyert, és épp legutóbb, a 2003-as Konföderációs Kupán kapott ki tőle.

MTI/para