Szkeptikus a Formula-1 volt főorvosa Schumacher állapotával kapcsolatban

2014. június 23. - 16:58 | Sport

Egy hete, június 16-án adta hírül Sabine Kehm, hogy Michael Schumacher felébredt a kómából - írja a Sport24.

Szkeptikus a Formula-1 volt főorvosa Schumacher állapotával kapcsolatban

"Michael elhagyta a Grenoble-i kórházat, hogy elkezdje a hosszú ideig tartó rehabilitációját.Ő már nincs kómában. Családja szeretne kifejezetten köszönetet mondani mindazoknak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak és terapeutáknak, akik kiváló munkát végeztek az elmúlt hónapokban. A család szeretne újfent köszönetet mondani mindazoknak az embereknek, akik Michaelt erősítették jó kívánságaikkal. Kérjük szíves megértésüket, hogy a rehabilitációs folyamat további részét egyelőre nem osztjuk meg a nyilvánosság számára." - állt akkor a közleményben.

Később kiderült, a családját is felismerte a Forma-1 hétszeres világbajnoka, ráadásul mindenki csodát emlegetett a hírek hallatán.

Gary Hartstein, az F1 korábbi főorvosa, aki december 29-e óta szinte naponta megszólalt a témában és blogot is vezetett Schumacher állapotáról, most is szkeptikus, és egyelőre még nem tud örülni a korábbi híreknek.

Legutóbbi írásában kiemelte, hogy a lausanne-i kórházban tartott sajtótájékoztató volt az első komolyan vehető tájékoztatás december óta.

"Most kaptunk először részletes jelentést az állapotáról a balesete óta, így nehéz megítélni, hogy is van. A közleményben az áll, hogy az elmúlt hetekben nem történt jelentős változás" - mondja Hartsein, arra alapozva, hogy bár felébredt a kómából Schumacher, de fogalmunk sincs arról, milyen agyi károsodást szenvedett az elmúlt hónapokban, tud-e kommunikálni, ileltve az ébredést milyen rehabilitáció követi majd.

Sport24