Németország uncsi meccsen rombolta szét a franciák álmait

2014. július 4. - 19:56 | Sport

A német válogatott egygólos győzelmet aratott a francia csapat felett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság pénteki első negyeddöntőjében, ezzel elsőként jutott be a legjobb négy közé.

Németország uncsi meccsen rombolta szét a franciák álmait

A németek sorozatban negyedszer jutottak el vb-n az elődöntőig, ez korábban még egyetlen válogatottnak sem sikerült.

A fináléba kerülésért a Brazília-Kolumbia találkozó győztesével játszanak majd jövő kedden.

Negyeddöntő:
Németország-Franciaország 1-0 (1-0)
Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 73 ezer néző, v: Nestor Pitana (argentin)
gólszerzők: Hummels (13.)
sárga lap: Khedira (54.), Schweinsteiger (80.)

Németország:
Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Mats Hummels, Benedikt Höwedes - Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira - Thomas Müller, Toni Kroos (Christoph Kramer, 92.), Mesut Özil (Mario Götze, 83.) - Miroslav Klose (André Schürrle, 69.)

Franciaország:
Hugo Lloris - Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho (Laurent Koscielny, 72.), Patrice Evra - Paul Pogba, Yohan Cabaye (Loic Remy, 73.), Blaise Matuidi - Mathieu Valbuena (Olivier Giroud, 85.), Karim Benzema, Antoine Griezmann

I. félidő:

13. perc: Kroos bal oldali szabadrúgására Hummels érkezett a tizenhatoson belül, és az ötösről szép mozdulattal fejelt a léc alá (1-0).

A találkozó kezdetén inkább a németek irányították a játékot, némi mezőnyfölényt is kiharcoltak maguknak, az első komoly helyzet ugyanakkor a franciák előtt adódott a 7. percben, de Benzema lövése célt tévesztett. Nem sokkal később a Nationalelf az első igazi lehetőségét gólra váltotta, így ezután Didier Deschamps együttesének kellett futnia az eredmény után. A németek átengedték a területet, emiatt 10-15 percig nagyrészt az ő térfelükön folyt a játék. Joachim Löw futballistái aztán ritmust váltottak, néhányszor újra veszélyeztettek, de nem sikerült növelniük az előnyüket. A félidő hajrájában ismét a franciák erőltették jobban a támadásokat, de vagy Neuer kapus, vagy a masszív német védelem állta útjukat.

Fordulás után mindkét csapat hasonló intenzitással vetette bele magát a játékba, valamivel talán a francia válogatott volt veszélyesebb, de a németek is könnyen mentek át támadásba a védekezésből, és nem egyszer veszélyeztettek. A félidő felére úgy tűnt, mindkét oldalon elfáradt néhány játékos, a szövetségi kapitányok cseréltek is. Az utolsó 15 perc kezdetén újra felpörgött a mérkőzés, a kapuk ismét gyakran forogtak veszélyben. A hajrá kezdetén Schürrle került óriási helyzetbe, de Llorisba lőtte a labdát, néhány perccel később ismét ő dönthette volna el a meccset, azonban Varane-t találta telibe. A franciák nem tudtak mit kezdeni a német védelemmel. A ráadás utolsó percében Benzema öt méterről lőhetett volna a léc alá, Neuer azonban hárított.

(MTI)