Radványi: Bízom benne, hogy a fiatalok egyike megragadja az alkalmat, és gólokat fog rúgni

2014. július 9. - 14:21 | Sport

Villáminterjúnk a DAC vezetőedzőjével, Radványi Miklóssal.

Radványi: Bízom benne, hogy a fiatalok egyike megragadja az alkalmat, és gólokat fog rúgni

Milyenek a várakozásai így az idény elején?

A keret nagy része egyben maradt, tehát ott szeretnénk folytatni, ahol tavasszal befejeztük. Ezzel természetesen nem az utolsó mérkőzésre gondolok, amelyen kikaptunk Rózsahegytől, hanem arra, ahogy Nagyszombatot legyőztük. Azokat a játékosokat, akik elmentek, azt hiszem, fogjuk tudni helyettesíteni. Jöttek tapasztalt játékosok, és négy fiatal is, akik nagyon tehetségesek.

Vannak elképzelései, hogy konkrétan mely három játékos pótolhatja majd Gergelt, Matúšt és Čaušičot, akik meghatározó játékosai voltak a csapatnak?

Čaušičot Struhár vagy Tóth – előfordulhat, hogy ezzel a két középhátvéddal kezdjük a bajnokságot. A középpályára érkező Horváth Béla tapasztalt játékos, aki a szlovák bajnokságban nagyon sok mérkőzést lejátszott. Technikás, becsületes, és bízom benne, hogy Gergelt tudja majd helyettesíteni. Elölre pedig jött Roland Sábler, aki az ifiliga legjobb góllövője volt 20 góllal, és itt van Kováč Alan, aki a III. liga legjobb góllövője volt. Ezeknek a fiataloknak lehetőséget kell adni, és bízom benne, hogy valamelyik közülük megragadja az alkalmat, és gólokat fog rúgni.

Szarka Ákos kiesésével a csatár poszton hiány mutatkozik, és ahogy említette is, ide még szükség is van játékosokra. Egyéb posztokon?

A többi poszton úgy látom, rendben vagyunk. Azt hiszem, hogy a csapat kiegyensúlyozott lesz. Tulajdonképpen a középpályán a tavalyi játékosok Gergelen kívül megmaradtak, akit Horváth Béla helyettesíthet majd. Mindenképpen jó volna még egy gólvágó, mivel a fiatalok azért olyan tendenciát mutatnak, hogy egyszer fent, egyszer lent. Ezért dolgozunk azon, hogy szerezzünk legalább fél évre egy gólvágót. Azután persze Ákosban látjuk a jövőt, őt szeretnénk az elsőszámú csatárunknak.

Régióbeli, saját nevelésű játékosok közül elképzelhetőnek tartja, hogy már az idény első felében beépíthetőek a csapatba?

Most nagyon rövid az idő arra erre, és azért eredményekre is szükség lesz. Ahogy mondtam, ez egy hosszabb folyamat, és bízom benne, hogy az itt lévő tapasztaltabb játékosoktól tanulhatnak a fiatalabbak, és abban is, hogy rövid időn belül pár játékost be tudunk majd építeni a csapatba.

-para-