Forma-1: Javul a Ferrari

2014. július 10. - 13:29 | Sport

Szerdán ismét a brit pályán körözhetett csapatonként egy-egy pilóta, akik közül a Kimi Raikkönen autóját vezető Jules Bianchi futotta a legjobb időt. A délután elért 1:35:262-vel éppen csak elmaradt a keddi éllovas Felipe Massa idejétől - ír a Sport24.

Második helyen a Torro Rossóval Daniil Kvyat végzett szűk 3 tizedmásodperccel lemaradva, míg a harmadik pozíciót a több mint 90 kört teljesítő Kevin Magnussen érte el.

Lewis Hamilton nem zárt sikeres napot. Azok után, hogy autójában motort kellett cserélni reggel, nem tudott igazán gyors lenni, s majd másfél másodperccel lemaradva csak az ötödik helyen végzett.

„Ez nem volt könnyű nap. Bár az időjárás tökéletes volt, sajnos délelőtt akadtak problémáink. De lehetett volna rosszabb is, ha például esett volna, vagy nem tudtam volna mért köröket megtenni. Így viszont sok mindent ki tudtunk próbálni és pozitív fejlődést érzek az autóban.” – nyilatkozta a 2008-as világbajnok.

Hasonlóképp járt a kilencedik időt autózó Sebastian Vettel is, akinél szintén motort kellett cserélni délelőtt. A Red Bull pilótája nem erőltette meg autóját, s 1:39:410-es legjobb idejével bőven elmaradt Bianchiéktól.

A versenyzők legközelebb a Német Nagydíjon bizonyíthatnak július 18-20. között.

Sport24

Címkék: Formula-1