Neymar könnyek közt: "Egy hajszálon múlt, hogy tolószékbe kerüljek"

2014. július 11. - 13:33 | Sport

A brazil válogatott sérült sztárja nem tudta visszatartani könnyeit azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol közölte: csak néhány centiméteren múlt, hogy tolószékbe kényszerüljön.

Neymar könnyek közt: "Egy hajszálon múlt, hogy tolószékbe kerüljek"

Neymar a kolumbiaiak elleni nyolcaddöntőben Zuniga brutális szabálytalansága miatt szenvedett csigolyatörést. Az esetről először csütörtökön beszélt a média képviselői előtt.

A 22 éves játékos elmondta, a csigolyatörést okozó Zuniga telefonon kért tőle bocsánatot a durva belépőért, amit követően a pályán fekve nem érezte lábait.

"Pár nappal később Zuniga felhívott, hogy bocsánatot kérjen. Azt mondta, nem szándékosan okozott nekem sérülést. A bocsánatkérést elfogadtam, de még mindig azt mondom, belépője nem volt normális. Nem mondhatom, hogy szándékos volt, de nem volt normális. Hátulról érkezett, és nem tudtam megvédeni magamat. Köszönöm a jóistennek, hogy megsegített, mert ha pár centivel lejjebb száll a hátamba, akár tolószékbe kerülhettem volna" - nyilatkozta könnyeivel küszködve Neymar.

A focista a németek elleni csúfos brazil vereségről is beszélt. "Nem tudom megmondani, mi volt a csapatunkkal, ami a pályán történt, arra nincs magyarázat. Viszont társaim 6:0-nál és 7:0-nál is tovább próbálkoztak, nem adták fel. Nem szégyellem, hogy brazil vagyok, és büszke vagyok minden csapattársamra" - kommentálta a brazilok elődöntőbeli szereplését.

A brazil csatár közölte: nem ért egyet saját menedzserével abban, hogy a brazil szövetségi kapitány "egy öntelt, ellenszenves, nevetséges vén suttyó" lenne, ráadásul hozzátette, hogy szerinte továbbra is Scolarinak kell vezetnie a válogatottat.

A döntőről Neymar a következőket mondta, mielőtt az újságírók megtapsolták és elhagyta a termet: "Remélem, hogy barátaim, Javier Mascherano és Lionel Messi győzni fognak."

(parameter/DailyMail)