Fortuna Liga, 2. forduló: DAC mezben új szerzemény, Jurčo debütál a Trnava elleni derbin

2014. július 19. - 12:35 | Sport

Vasárnap koraesete (19.00) a kockázatos párharcok kategóriájába sorolt kerületi rangadó, a DAC–Trnava párharc zajlik Dunaszerdahelyen, mely a Fortuna Liga 2. fordulójának slágere is egyben.

Fortuna Liga, 2. forduló: DAC mezben új szerzemény, Jurčo debütál a Trnava elleni derbin

A trencséniek után a sárga-kékek tehát újabb, az európai kupaküzdelmekben Szlovákiát képviselő csapattal mérik össze tudásukat.

A héten pont került a hórihorgas támadó, Pavol Jurčo átigazolási procedúrája végére, s a csallóköziek új szerzeménye már ott lesz a nagyszombatiak elleni kezdőcsapatban. A 187 centiméter magas futballista legutóbb a zsolnaiak mezét viselte, korábban a besztercebányai Dukla, a prešovi Tatran, a kassai MFK és a Viktória Žižkov csapatában is szerepelt. Mivel a dunaszerdahelyiek keretének minden tagja egészséges, Radványi Miklós vezetőedző a legerősebb alakulatot küldi csatába.

Egyébként a vendégek jó formában vannak. A bajnoki nyitányon 3:0-ra verték az aranyosmarótiakat, az EL selejtezőjének 1. fordulójában két ízben is legyőzték (4:2, 5:0) a Hibernians együttesét, s a 2. forduló első párharcán, csütörtökön pedig gól nélküli döntetlent értek el a grúz Zesztafoni pályáján. Éppen a nagyszombatiak erőállapotát befolyásoló fárasztó utazás lehet a Radványi-legénység egyik ütőlapja a vasárnapi derbin, melyen alighanem telt ház lesz a DAC Arénában.

A hazaiak önbizalmát pallérozhatja a tudat, hogy a honi élvonalban lejátszott idei két erőpróbát, Nagyszombatban (2:1) és Dunaszerdahelyen (1:0) megnyerték. Az utóbbi, melyen Szabó Ottó mesteri pontrúgása jelentette a győztes találatot, sokáig emlékezetes marad, hiszen a diadal egyben a DAC ligatagságának megőrzését is jelentette.

A Fortuna Liga 2. fordulójának műsora:

Július 19. (szombat), 17.30: Podbrezová–Myjava (jv.: Trutz).

19.00: Banská Bystrica–Senica (Vnuk).

19.30: Zlaté Moravce–Ružombertok (Glova).

Július 20. (vasárnap), 19.00: DAC–Trnava (Jaška).

19.30: Žilina–Košice (Kružliak).

A Slovan–Trenčín találkozót elhalasztották.

ái

Címkék: Fortuna Liga, DAC, Trnava