Fortuna Liga: Nem bírt egymással a két ősi rivális (Online)

2014. július 20. - 18:13 | Sport

Élőben közvetítettük a DAC soron következő bajnoki mérkőzését.

Fortuna Liga: Nem bírt egymással a két ősi rivális (Online)

Négy perc hosszabbítás után a bíró véget vet a mérkőzésnek. Egy küzdelmes, de kevés izgalommal szolgáló mérkőzésen vagyunk túl. A döntetlen igazságos.

90+ perc: Vlasko gólt lő, de a bíró nem adja meg! Vlasko a labdaátvételnél szabálytalankodott védőjével szemben a tizenhatoson, ezután pedig hiába lőtte el a labdát Penksa mellett, a gól érvénytelen. Sárgát is kap a szabálytalanságért.

90. perc: Előbb még Antunovič kapott sárga lapot, most pedig Schranz.

89. perc: Sabler nem sokáig játszott, Kwin áll be a helyére.

88. perc: Az emberhátrányban játszó DAC-nak sikerült a kapuja elé szorítania egy kicsit a Spartakot, és egész kombinatív játékot mutattak eközben. Helyzetig viszont nem jutottak.

87. perc: Brašeňnek sikerült megfékeznie egy veszélyes nagyszombati ellentámadást a félpályánál, ráadásul még szabálytalankodtak is vele szemben, így a DAC jöhet.

Paraméter-felvétel

85. perc: Struhár maradt a földön egy ütközés után.

84. perc: Penksa vetődésénél nekiesett a kapufának, ápolni kellett, de tudja folytatni.

83. perc. KAPUFA! Vlasko középről, 18 méterről elcsavarta a sorfal fölött, a labda pedig a felső lécről vágódott ki!

81. perc: PIROS LAP! EMBERHÁTRÁNYBAN A DAC! Mikovič egy gyönyörű sarkazás után szökött meg a DAC védői között, Majerník pedig a ziccerbe kerülő játékost buktatta a tizenhatos előtt. A DAC csapatkapitánya megkapta második sárga lapját, és kiállították.

79. perc: HATALMAS HELYZETEK! Egy beadás után Schranz közelről fejelt, de Penksa még kiszedte a labdát a bal felsőből! A szöglet után Schranz tisztán fejelhetett úgy 5-6 méterről, de a labda épphogy mellément.

78. perc: Úgy öt perc után folytatódik a mérkőzés, bár a világítás még nem állt helyre. Tulajdonképpen világos van még, de azért már lemenőben a nap...

---------

75. perc: Vagyis mégsem: Kiesett az áram a stadionban, nem égnek a reflektorok, illetve csak egy részük. Ez azt jelenti, hogy várni kell, míg a műszaki problémát elhárítják.

74. perc: Vlasko indult meg, elesett a DAC tizenhatosa előtt, de a bíró ezt nem ette meg, ezután viszont Schranzot buktatták, így mégiscsak veszélyes pontrúgás következhet.

73. perc: Harmadik cseréjét is kihasználja a vendégcsapat: Chovanec áll be Špalek helyére.

71. perc: Brašeň egy kényszerítő után ívelte be a labdát, csakhogy két DAC-játékos közé, ahol egy Spartak-védő állt.

70. perc: Nem épp veszélytelen hazaadást kapott Penksa a félpályáról, de sikerült elrúgnia.

68. perc: Újabbcsere a DAC-nál: Ujlaky le, Antunovic be.

67. perc: Ezúttal pedig a másik oldalon Rusov ugrott fel, és szedett le egy beadást, amely Jurčot kereste a kapu előtt.

66. perc: Penska mozdult ki ismét fontos pillanatban és pontosan egy jobboldali nagyszombati beadást követően.

64. perc: Turňa iramodott meg a labdával, majd kitette a jobb szélre Ujlakynak, aki viszont elvesztette.

63. perc: Horváth Béla hagyta el a pályát, Roman Sabler folytatja a DAC-nál.

62. perc: Brašeň szaladt el a bal szélen, majd tett középre, Jurčo viszont aláfutott a labdának, és nem tudott jól fejelni.

61. perc: Sabót mégis csak lecserélik,

59. perc: Krišto pakolt oda a bal szélen meginduló Špaleknek, sárgát kap ezért.

4811 néző látogatott ki a mérkőzésre.

57. perc: Némileg nyitottabbá vált a mérkőzés a második félidőben, többször jut el mindkét csapat az ellenfél kapujáig. Már csak a gól hiányik...

56. perc: Sabo mégis vissza tudott térni.

55. perc: Sabo nem néz ki túl jól, úgy tűnik, le kell cserélni. Nem tud a lábára nehezedni.

53. perc: Sabo ütközik elég szerencsétlenül Majerníkkel a középpályán, a Spartak támadója megsérül, Majerník sárgát kap.

52. perc: Egy bedobás okozott veszélyt a DAC kapuja előtt. A labda egészen a kapu elé repült, ahol viszont Špalek nem tudott jól beleérni, és Penksa könnyedén fogta.

50. perc: NAGY HELYZET! Ujlakyt szöktették a Spartak védői között, Rusov azonban jól mozdult ki, így Ujlaky nem tudta elpasszolni mellette. A kipattanó labda Brašeňhez került, aki a tizenhatos bal sarkától egyből az üres kapura tűzte, viszont nem találta azt el.

48. perc: Brašeň technikása, sarokkal tette maga elé a labdát, becsapva ezzel Casadót, aki viszont buktatta, ezért sárgát kapott.

Paraméter-felvétel

47. perc: FÉLPÁLYÁRÓL KAPUFA! A félpályától, de még a saját térfeléről ívelte kapura a labdát Vlasko, mivel meglátta, hogy Penksa kint áll. Hihetetlen, de a labda a felső lécről pattant vissza a mezőnybe, majd a hozzá legközelebb lévő Schranz csapott le rá, és avédők gyűrájében, estében még kétszer is kapura tudta küldeni, de Penksa mindkétszer hárított.

46. perc: Kuzma nem folytatja a játékot, a második félidőben már Vlasko áll be helyette a Spartak színeiben.

46. perc: Kezdődik a második félidő, a szurkolók dobósa, Bugár Ervin végezte el szülinapja alkalmából a kezdőrúgást.

____________________________

Vége az első félidőnek. Nem túl izgalmas a meccs eddig, de eléggé meleg van... A félidő elején a Nagyszombat irányított, de úgy negyedóra után kiegyenlítődött a játék, csakhogy ez nem javított a színvonalán.

45. perc: Ismét egy nagyszombati játékost kellett ápolni, amikor Szabó Ottóval ütköztek a Spartak tizenhatosán belül.

43. perc: Horváth kétszer futott neki, de csak harmadjára ívelt be a szabadrúgásból, ami veszélyesre is sikerült, Rusovnak öklöznie kellett a bolyban.

41. perc: Sabo végezte el a szabadrúgást 25-re a kaputól, lövése megpattant a sorfalon. Szöglet. A szöglet után viszont nem alakult ki helyzet.

40. perc: Kuzmának le kellett mennie a pályáról, mert vérzett az orra, ápolni kellett.

39. perc: Janečka túl sokat tökölődött, és mire lőtt, Brašeň már előtte volt, és blokkolta a lövést, csakhogy a felpattanó labdára érkező Horváth lekönyökölte Kuzmát, és sárgát kapott ezért.

38. perc: Veszélyes szögből végzehetett el szabadrúgást a Spartak (kb. 30 méterre a kaputól, jobbról). Kuzma beadására viszont ismét Penska érkezett pontosan.

37. perc: Horváth került lövőhelyzetbe a tizenhatos előtt, de eltörte a labdát, és az jócskán mellé ment.

35. perc: Jurčo lépett oda a középpályán Casadónak, aki szenvedett egy kicsit, majd folytatta a játékot.

34. perc: Sabo tüzelt úgy harmincról, de az égbe.

33. perc: Kuzma szöglete után a hazai védők tisztáznak.

32. perc: Janečka beadására Penska mozdult ki jól.

31. perc: Kamil Kuzma tört be a DAC tizenhatosán belülre, veszélyesnek tűnő megiramodásából végül egy szöglet lett.

30. perc: Sikerült bejutnia a DAC-nak a Spartak tieznhatosán belülre, de túl sokat kombináltak, mire egyszer csak már túl sok lett ott a vendégjátékos. Egy ideig még tartották a labdát a tizenhatos környékén, de végül helyzetre már nem futotta.

Paraméter-felvétel

29. perc: Tulajdonképpen leginkább a középpályán zajlik a játék, egyik csapat sem irányít igazán...

28. perc: Penska fogott egy beívelt labdát.

26. perc: Straka Gábor kapott sárga lapot a középpályán elkövetett szabálytalanságért.

25. perc: Nem túl nagy iramú mérkőzés, kevés helyzet...

22. perc: HATALMASAT MENT PENKSA! Janečka iramodik meg a jobb oldalon, majd középre adott, ahol pedig Kuzma ért bele, Penksa vetődve, bravúrosan védte a jobb alsóba tartó labdát!

20. perc: Krištot a jobb szélen fújta le lesen a bíró, bár középen úgy tűnt, Siva baragadt...

A vendégszektorból mindeközben "kedvesen" üdvözlik a magyarokat...

17. perc: Janečka laposan tette középre a labdát, a másik oldalon érkezett már a társa, Struhár azonban laposan hazaadta Penksának, aki pedig kivágta.

16. perc: Tempós támadást vezetett a Spartak, aminek a végén egy baloldali beadást követően Penksa mozdult ki precízen a kapujából, megelőzve, hogy a mögötte érkező vörös-fekete támadó ziccerbe kerüljön.

15. perc: Horváth ívelt a kapu elé, ahol Jurčo ütközött a kapussal. Rusov elütötte a labdát, a bíró viszont kifele ítélt, mivelhogy a DAC támadója szabálytalanul ment a kapusra.

13. perc: Két percre beszorította a Spartakot a DAC. Sikerült egy szögletet kiharcolniuk, amely után viszont mentettek a védők. A labda azonban a Nagyszombat kapuja előtt maradt, Jurčo

11. perc: Sabo kapta a labdát szögletből a tizenhatoson kívülre, kapásból készült lőni, de rosszul találta el a lasztit, és az jócskán mellément.

9. perc: A DAC tizenhatosán belül védőjéről tudott lefordulni, majd éles szögből, balról tüzelt kapura, Penska szögletre mentett.

6. perc: Horváth ívelt a kapu elé, miután Brašeň-nyel szemben szabálytalankodtak a Nagyszombat térfelén, de a labda érintés nélkül tekeredett el mindenki felett, és hagyta el a pályát.

4. perc: Hosszabb ideig tartotta és eldugta a labdát a Nagyszombat, de helyzetet nem tudtak kialakítani.

2. perc: Krišto indította kissé hosszan Ujlakyt a jobb oldalon, aki rosszul vette át a labdát, így az kiment az alapvonalon túlra.

1. perc: A vendégek térfelén elkövetett szabadrúgás után Horváth ívelhetett a kapu elé. Beívelése után jött az első DAC-fejes, ami azonban mellé ment.

1. perc: A Nagyszombat kezdte a meccset.

________________________________________

KEZDŐCSAPATOK:

FC DAC 1904: Penksa – Ujlaky, Turňa, Struhár, Szabó – Majerník, Horváth, Krišto, Straka – Brašeň, Jurčo.

Spartak Trnava: Rusov – Siva, Čonka, Janečka, Bortel – Tóth, Sabo, Casado, Špalek – Kuzma, Schranz.

________________________________________

Vasárnap koraesete (19.00) a kockázatos párharcok kategóriájába sorolt kerületi rangadó, a DAC–Trnava párharc zajlik Dunaszerdahelyen. Bővebben...

Nem a DAC a mérkőzés esélyese az egyik fogadóiroda szerint:

-para-