Mikrochip kerül Michael Schumacher agyába

2014. július 22. - 13:06 | Sport

Bő egy hónapja szállították át Michael Schumachert Grenoble-ből Lausanne-ba,egy, a család lakhelyéhez közeli rehabilitációs intézetbe, ahol azóta is orvosi ellenörzés mellett kezelik. „Haladunk előre. Lassan, természetesen, de legalább haladunk” - nyilatkozta nemrég a mostanában már egyre többet mosolygó feleség Corina Schumacher - írja a Sport24.

Mikrochip kerül Michael Schumacher agyába

E két optimista mondat mögött az rejlik, hogy a hétszeres világbajnok már képes szemével egyértelműen válaszolni a kérdésekre. A svájci klinika orvosai remélik, hogy Michael néhány héten belül hazamehet. Schumacher az orvosok állítása szerint ekkor már képes lesz egyenesen ülni egy speciális elektromos kerekesszékben, amit majd a szájával irányítani is tud majd - írja a mirror.co.uk.

Az Austrian Times információi szerint, két horvát orvos, Darko Chudy és Vedran Deletis kifejlesztettek egy forradalmian új mikrocsip beültetési technikát, amelyet alkalmazni szeretnének Schumacher további rehabilitációja során. A két horvát orvos eddigi eredményei azt bizonyítják, hogy az új eljárással jelentősen gyorsítani lehet a hosszú kómából való felébredést követő járás és beszéd tanulás.

Az lap úgy tudja, a Schumacher család már megtette az első kapcsolatfelvételt a két zágrábi orvossal. Az új technika mélyen stimulálja az agy mozgásért és beszédért felelős központját.

Az inplantátumot eddig négy Scumacheréhez hasonló állapotú betegen próbálták ki sikeresen. "Már volt olyan sikeres esetünk, amikor egy horvát iskolás két hónap után elkezdett járni" - nyilatkozta doktor Darko Chudy egy, a helyi médiának adott rövid interjúban. Hozzátette azonban, Schumacher esetében csak annyit tud megerősíteni, megtörtént a kapcsolatfelvétel és úgy vélik, a technika képes lenne segíteni.

Sport24