U19-Eb – Nagyon elkalapálták a magyarokat a portugálok Felcsúton

2014. július 22. - 22:48 | Sport

Pancho Aréna ide vagy oda, magyar válogatott 6-1-es vereséget szenvedett portugáloktól kedden a magyar rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokság második fordulójában, így már biztosan nem juthat be az elődöntőbe.

Eredmény:
Portugália-Magyarország 6-1 (2-0)
-------------------------------
gólszerzők: Rodrigues (32. –11-esből), Silva (45., 66., 89., 92.), Martins (75.), illetve Mervó (73.)

a magyar csapat összeállítása:
Székely – Talabér, Asztalos, Lenzsér, Tamás – Németh M. (Mervó a szünetben), Nagy D., Kalmár – Farkas Z. (Zsótér a szünetben), Balogh N., Forgács (Varga, 65.)

A szombati nyitókörben az osztrákokkal szemben 3-1-re alulmaradt magyarok már a második percben kis híján gólt kaptak, de Rafael lövése kivágódott a keresztlécről. Az első meccsükön Izraelt 3-0-ra verő portugálok jobban alkalmazkodtak a szakadó esőtől felázott pályához, a hazaiak csak Németh remek szabadrúgása révén veszélyeztettek az első félórában. A 31. percben Asztalos buktatta a 16-oson belül Rodriguest, a büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A folytatásban Silva fejese és Rafael szabadrúgása szállt fölé, Martins lapos lövését pedig Székely fogta meg. A szünet előtt tovább növelték előnyüket a vendégek: Tamás a jobb szélen elcsúszott egy nagy pocsolyában, Rodrigues beadását pedig Silva vágta hét méterről a kapuba.

Fordulás után több akciót dolgoztak ki Mészöly Géza tanítványai, de nagy helyzet a túloldalon alakult ki: a 64. percben Silva középen kiugrott, elvitte a labdát a kivetődő Székely mellett, de csak a kapufát találta el. A robbanékony csatár azonban két perccel később megvigasztalódott: Martins beívelését hat méterről - senkitől sem zavartatva - a jobb alsó sarokba fejelte. A 73. percben szépítettek a magyarok, Varga lapos beadását Balogh átlépte, a szünetben beállt Mervó pedig a kapu bal oldalába továbbította a labdát. Két perc múlva ismét Martins villant, s négy embert kicselezve lőtt a bal alsó sarokba. A "dupla kegyelemdöfést" Silva adta meg, aki a hajrában kétszer is hatalmas védelmi hibát követően, közelről passzolt a hálóba. A magyarok a találkozó során kétszer találták el a kaput.

Az elődöntőről lemaradt magyar csapat pénteken az izraeliekkel csap össze a Szusza Ferenc Stadionban, s ha nyer, akkor csoportharmadikként részvételi jogot szerez a jövő évi, új-zélandi világbajnokságra.

További eredmény, A csoport:
Ausztria-Izrael 3-0 (2-0), Szusza Ferenc Stadion
Az állás: 1. (már továbbjutott) Portugália 6 pont (9-1), 2. (már továbbjutott) Ausztria 6 (6-1), 3. Izrael 0 (0-6), 4. Magyarország 0 (2-9)

B csoport:
Németország–Szerbia 2–2 (1–2), Pápa

mti/para

Címkék: U19-es Eb