U19-es Eb – Hazai környezetben beszenvedte magát a magyar csapat Vb-re

2014. július 25. - 23:23 | Sport

Kivívta a jövő évi, új-zélandi világbajnokságon való szereplés jogát a magyar válogatott, mivel két vereség után az utolsó mérkőzését megnyerte, ezzel csoportjában harmadikként zárt a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Eredmény, A csoport:
Magyarország-Izrael 2-1 (2-1)
---------------------------------
gólszerzők: Kalmár (25.), Balogh (39.), illetve Hugy (36.)

a magyar csapat összeállítása:
Székely - Talabér (Medgyes, 59.), Asztalos, Lenzsér, Tamás - Nagy D. - Mervó (Németh, 84.), Kalmár - Zsótér, Balogh (Bobál G., 74.), Varga

Nagy lendülettel kezdett a magyar csapat, igyekezett az ellenfél térfelén labdát szerezni és gyors támadásokat vezetni, ezzel együtt sokáig nem jutott el kapura lövésig. Az izraeliek egy-egy kontratámadással próbálkoztak, melyek rejtettek magukban veszélyt, de a játékrész közepén mégis összejött a magyar vezetés. Egy izraeli helyzetet követő lefordulás után Kalmár a félpályától vezette a labdát a 16-os felé, egy csellel lövőhelyzetbe került, és mintegy húsz méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Ezután aktívabbá váltak az izraeliek, és a 36. percben egyenlítettek: Hugy fejelt - védőjét megelőzve - a kapuba egy jobb oldali beadás után. Három perccel később hasonló gólt szereztek a magyarok: Varga ívelt balról középre, Balogh pedig közelről a kapuba csúsztatott. Jó iramú és eseménydús félidőt láthatott a Szusz Ferenc Stadion mintegy ezer fős közönsége.

A pihenőt követően is élénk iramban futballoztak a csapatok, az izraeliek azonban egyre többet támadtak, a döntetlen ugyanis már számukra ért volna világbajnoki részvételt. Nagy volt a küzdelem, helyzet viszont nem igen alakult ki egyik kapu előtt sem. A hajrára beszorult a magyar csapat, az izraeli térfélre ritkán jutott át a labda. A végére maradt három komoly vendéghelyzet és két még nagyobb magyar, de Kalmár a kapusba lőtt a 94. percben, Zsótér pedig a kapu fölé a 95. percben. Ezzel együtt győzött a magyar csapat, így a minimális célkitűzést, a vb-részvétel kiharcolását teljesítette.

Az Eb-ről hat csapat utazhat az új-zélandi U20-as világbajnokságra.
További eredmény:
Portugália-Ausztria 2-1 (1-0)
A csoport végeredménye: 1. Portugália 9 pont, 2. Ausztria 6, 3. Magyarország 3, 4. Izrael 0

B csoport:
Németország-Ukrajna 2-0 (1-0)
Szerbia-Bulgária 1-0 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Szerbia 5, 3. Ukrajna 4, 4. Bulgária 0

A további program:
------------------
hétfő, elődöntő:
Portugália-Szerbia
Németország-Ausztria
A találkozók helye és ideje:
Felcsút 18.00
Szusza Ferenc Stadion 21.00

csütörtök, döntő:
Szusza Ferenc Stadion 19.00

Címkék: U19-es Eb