Kapusháború a Chelsea-nél: "Nem akarok a kispadon ülni"

2014. július 26. - 07:50 | Sport

A Chelsea hálóőre, Petr Cech kijelentette, hogy nem kíván a kispadon ülni a következő szezonban, harcolni fog a kezdőcsapatba kerülésért. A legendás cseh kapusnak a múlt szezonban az Atléticóval BL-döntőig és spanyol bajnoki címig jutó belga Thibaut Courtois-val kell majd megküzdenie.

Kapusháború a Chelsea-nél: "Nem akarok a kispadon ülni"

Komoly vetélytársat kapott Petr Cech: a cseh óriás az elmúlt években kirobbanthatatlan volt a Chelsea kapujából, ám Thibaut Courtois visszatérésével bizonytalanná vált pozíciója a kezdőcsapatban.

"Nem akarok a kispadon ülni. Mindent meg fogok tenni azért, hogy továbbra is én legyek a csapat elsőszámú kapusa. Minden év egy új kihívás. Tavaly érkezett Mark Schwarzer, aki remekül teljesített amikor lehetőséget kapott, ám mégis én maradtam a kezdőben. Idén is az a célom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból" - nyilatkozta a 32 éves és 107-szeres válogatott hálóőr.

Courtois az előző években kölcsönben szerepelt az Atlético Madrid csapatánál, ahol komoly szerepe volt abban, hogy a fővárosi gárda bajnoki címet ünnepelhetett. A 22 éves belga kapus kölcsönszerződése lejárt, és a dolgok jelen állása szerint José Mourinho igényt tartana, sőt, komolyan számolna a fiatal hálóőrrel.

"Courtois egy remek kapus. A döntés José Mourinho kezében van, ő dönt majd arról hogy ki szerepelhet a soron következő mérkőzéséken. Én csak annyit tehetek, hogy a maximumot hozom ki magamból minden egyes nap" – tette hozzá Cech.

(csakfoci.hu)

Címkék: Petr Čech, Chelsea, kapus