Orbán Viktort kifütyülték az új Fradi-stadion megnyitóján

2014. augusztus 11. - 07:31 | Sport

Kubatov Gábort és Orbán Viktor kifütyülték a Groupama Aréna megnyitóján, majd látványos dob- és zászlóshow zárta a ceremóniát - írja a Hír24.

Orbán Viktort kifütyülték az új Fradi-stadion megnyitóján

Hétfőn már rendeztek egy Ferencváros – Újpest öregfiúk mérkőzést, szombaton pedig pályabejárással egybekötött családi napot tartottak a Groupama Arénában. A hivatalos megnyitóünnepséget ugyanakkor vasárnap este tartják, mely után a Chelsea elleni gálameccsel avatják fel a gyepet a zöld-fehérek.

A megnyitón Rúzsa Magdolna énekelte el a Himnuszt, ezzel kezdődött a ceremónia.

"Hivatásunk a győzelem. Mondjuk ki együtt, győzni jó. Mondjuk bátran, győztünk. Mi magyarok, mi budapestiek... győztünk mert készek voltunk megdolgozni érte.... A Fradi csodacsapat, mely végigverte a fél világot. nem lehetett elvenni a nevét és a színeit sem. Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni a tőlünk, a miénk" - mondta Fürjes Balázs, az építési projektet irányító kormánybiztos.

Fotó: MTI

Utána Kubatov Gábor, az FTC klub elnöke tartott beszédet, akit viszont kifütyültek, majd meghallgatták. A közönség ezután ismét nemtetszését fejezte ki, amikor Kubatov köszönetet mondott Orbán Viktornak. "Mindegy ki honnan jött, milyen a bőrszíne, a pályán mindenki egyenlő" - mondta Kubatov.

Nyolc óra előtt három Grippen-vadászgép repült el a stadion fölött, ahogy az Amerikában is szokás a nagyobb meccsek előtt.

Fotó: MTI

Orbán Viktor beszédét is fújolás fogadta. A miniszterelnök szerint a sport megmutatja, ki vagy, és kivé lehetsz, ha megdolgozol érte, ezt kell megértetni a gyermekekkel. "Nagyrabecsülésünk a fradistáknak, a Fradi-szívért. A Fradi-szív mindig piros-fehér-zöld szív is volt. Köszönöm, hogy Önök a magyar nemzet függetlenségének hívei voltak a legnehezebb időkben is. Hála Magyarország minden polgárának, hogy négy évvel azután, hogy hazánk a csőd szélén táncolt, képesek voltak a stadion építéséhez szükséges forrást előteremteni. A magyarok megmutatták, hogy sosem adják fel, és velünk mindig számolni kell."

"Az új stadiont ezennel átadom. Erkölcs, Erő, Egyetértés. Hajrá Fradi, Hajrá magyarok!" - zárta beszédét Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszédét dob- és zászlóshow követte a pályán. A gyepen külön elemekből élőképként kirajzolódott az FTC felirat, miközben szabadon engedték a fehér galambokat is. Ezzel véget is ért a Groupama Aréna megnyitója. A ceremónia után a Ferencváros és a Chelsea játékosai vették birtokba a gyepet, elkezdtek melegíteni, 20.45-től pedig megkezdődött a Chelsea elleni mérkőzés.

Hír24