Csányi Sándor nem védte meg Pintért

2014. szeptember 8. - 18:08 | Sport

Csányi Sándor csalódott a magyar válogatott vasárnap esti hazai veresége után, és amikor Pintér Attila sorsáról kérdezték az újságírók, nem védte meg a szövetségi kapitányt.

Csányi Sándor nem védte meg Pintért

Csányi Sándornak csalódást okozott a magyar labdarúgó-válogatott teljesítménye vasárnap az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőn (1-2), különösen az első félidőbeli passzív játéka.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Prima Primissima Díj hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta, személyesen csalódást okozott számára a mérkőzés, de meghallgatja a szakemberek értékelését is. Szerinte "még nem ment el a hajó", azzal együtt, hogy nehezen pótolható három pontot veszített el a válogatott. Azt is mondta, hogy nincs sok idő a változtatásra, hiszen rövidesen Bukarestben, majd a Feröer-szigeteken játszik selejtezőt a csapat.

Csányi Sándor kiemelte, kivételes hangulatban került sor az első selejtezőmérkőzésre az FTC új stadionjában 20 ezer néző előtt, és a közönség sokkal többet érdemelt volna, mint amit kapott. A Pintér Attila szövetségi kapitány sorsára vonatkozó kérdésre így válaszolt: ez alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatott konzultációt kíván.

Az MLSZ elnök hangsúlyozta: a legjobban az zavarta, hogy az első félidőben nagyon passzívan játszott a válogatott, egy olyan csapat ellen, mint az északír, sokkal bátrabban kellett volna pályára lépni. A magyarok október 11-én Bukarestben, három nappal később Torshavnban lépnek pályára Eb-selejtezőn.

(MTI)