MLSZ-ülés: Pintér nem volt hajlandó szóba állni senkivel

2014. szeptember 17. - 19:29 | Sport

A Sport24 információi szerint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a meghallgatás után sietve távozott az OTP Bank Nádor utcai székháza elől.

MLSZ-ülés: Pintér nem volt hajlandó szóba állni senkivel

Szerdára rendkívüli ülést hívott össze a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy minél előbb döntést hozzanak a szövetségi kapitány ügyében, mivel Pintér Attila válogatottja eddigi egyetlen tétmeccsén, az északírek elleni nyerhető találkozón vereséget szenvedett.

Korábban úgy tűnt, délutánra, kora estére pont kerül az ügy végére, ám az MLSZ közleményben tudatta, mégsem döntenek, inkább még várnak.

Az ülésen szembesítették Pintér Attilát a szakmai bizottság értékelésével. A Sport24 informátora elmondta, a bizottság minden tagja egyesével elküldte a véleményét emailben, az elmúlt nyolc hónapról, és kiemelten az északírek elleni Eb-selejtezőről.

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a szakember szerdán az elnökség előtt az északírek elleni, hazai pályán vereséggel zárult Európa-bajnoki selejtezőt megelőző közvetlen felkészülési időszakról, illetve magáról a találkozóról mondta el véleményét, azaz arról a mérkőzésről számolt be, amelyen - ahogyan a közlemény fogalmaz - "a válogatott nem tudott megfelelni az elvárásoknak".

Ezekből a szubjektív megállapításokból feltehetőleg az elnök, Gellei Imre összeállított egy egységes anyagot, melyet prezentáltak a szerdai meghallgatáson.

Azt nem tudni, a testületet képviselte-e valaki az OTP-székházban, de a testület véleménye így állt össze egyetlen állásponttá, melynek a tartalma nem ismert.

Azonban míg Pintér Attila kinevezéséről a szakmai bizottság véleményét nem kérték ki, addig esetleges leváltásánál már számít rájuk az MLSZ.

A helyszínen ott volt a Hír24 híradójának munkatársa is, aki elmondta, a bejáratot és a parkolót elkerítették, így nem lehetett megközelíteni. Pintér Attila az ülés végeztével a garázsban autóba ült, és azonnal távozott a helyszínről, így kérdezni sem lehetett tőle, de a szövetségi kapitány sem állt szóba senkivel.

A beszámolót és a vitát követően az elnökség zárt körben értékelte az írásos dokumentumokat, a válaszokat, illetve a vitában elhangzottakat, és várhatóan csütörtökön határoz a következő lépésekről.

Sport24