Sakk: Európa legjobbjaival versenyeztek a dunaszerdahelyiek

2014. szeptember 24. - 16:12 | Sport

Bilbao/Dunaszerdahely – Harmincöt ország ötvenkét csapata vett részt a spanyolországi Bilbaóban az Európai Klubcsapatok Kupáján, köztük Szlovákia aktuális bajnokai, a dunaszerdahelyi klub tagjai.

Sakk: Európa legjobbjaival versenyeztek a dunaszerdahelyiek

A csallóköziek nagyszerűen helytálltak, hiszen a hétfordulós tornán 19. kiemeltként a 12. helyen végeztek.

„Egyes vélemények szerint Bilbaóban erősebb volt a mezőny, mint a legutóbbi olimpián. Nálunk ismét a csapatszellem győzött, mert a fiúk vesztes csaták után is új erőre tudtak kapni, s az utolsó három meccsüket megnyerték. Egy párbaj erejéig Jozef Ráchela edző is asztalhoz ült. A megszerezhető 14 pontból kilencet gyűjtöttünk be, tarsolyunkba négy győzelem, egy döntetlen és két vereség került. Köszönjük szponzorainknak, hogy támogatásukkal lehetőtéve tették számunkra a részvételt az egyik legrangosabb európai kupán” – közölte a Paraméterrel Petényi György klubelnök.

A dunaszerdahelyiek összeállítása: Petényi Tamás, Varga Zoltán, Bokros Albert, Czebe Attila, Mészáros Mihály, Csiba Dominik, Varga Dávid, Jozef Ráchela.

Dobogós helyezettek: 1. SOCAR Azerbaijan (Azerbajdzsán) 14, 2. G-Team Novy Bor (Csehország) 12, 3. Malakhite (Oroszország) 11 pont.

(lel)