Másodszor lesz Dunaszerdahelyen diákolimpia

2014. október 2. - 11:13 | Sport

A Csallóköz szívében rendezik meg a szlovákiai magyar alapiskolások diákolimpiájának második felvonását október 3–4-én. Az első 2012-ben zajlott le a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium és más társszervezők összefogásával.

Másodszor lesz Dunaszerdahelyen diákolimpia

Az ünnepélyes megnyitót pénteken délelőtt 9 órai kezdettel tartják a városi sportcsarnokban, ahol a díszfelvonulást köszöntők és sportbemutatók követik. Itt értékelik ki a Diákolimpiával párhuzamosan meghirdetett multimediális alkotóversenyt, és díjazzák a legtehetségesebb résztvevőket.

A sportolók öt sportágban versenyeznek majd: az atlétikai négytusa számai (60 és 300 méteres síkfutás, távolugrás, krikettlabdadobás) a Vámbéry Ármin Alapiskolában, a fiúk futballtornája a sportgimnázium műfüves pályáján történik, a lányok a sportcsarnokban kézilabdáznak, az asztalitenisz-, illetve a sakk-csaták helyszíneit szintén a sportgimnázium termei adják.

Szabó László, a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium igazgatója, a Diákolimpia megálmodója úgy tartja, ez a seregszemle is segíti összefogni a dél-szlovákiai magyar fiatalokat és felkészítőiket, identitásmegőrző- és erősítő hatása van, tehetségfeltáró jellege is van, s újabb ismeretségek és barátságok kötődnek általa.

A dunaszerdahelyi döntőbe a kilenc körzetben lebonyolított selejtezők legjobbjai kerültek. Focitornából kettő lesz: egy a regionális tornák győztes csapatainak, egy pedig a régió-válogatottak részvételével.

(lelkes)

Címkék: Diákolimpia