Beindult a Diákolimpia 2014 eseménysorozata

2014. október 3. - 14:28 | Sport

Dunaszerdahely –  A városi sportcsarnokban pénteken reggel ünnepélyes keretek között vette kezdetét a szlovákiai magyar alapiskolák kétnapos diákolimpiája.

Beindult a Diákolimpia 2014 eseménysorozata

A több mint kétszáz felső tagozatos sportolót és multimediális diákalkotót, a körzeti vetélkedők győzteseit Pék László, a Felvidéki Tehetségsegítő Tanács elnöke köszöntötte a döntő helyszínén.

A sportolók öt sportágban mérik össze tudásukat: atlétikai négytusában (60 és 300 méteres síkfutás, távolugrás, krikettlabdadobás), labdarúgásban, kézilabdában, asztaliteniszben és sakkban. A versenyek a sportcsarnokban, a Sportgimnázium és a Vámbéry Ármin Alapiskola termeiben, illetve pályáin zajlanak.

A díszfelvonulást követően a szervezők kiértékelték a Diákolimpiával párhuzamosan meghírdetett multimediális alkotóversenyt, és díjazták a legtehetségesebb résztvevőket. A pályázók kép- és hanganyag formájában, öt perces terjedelemben dolgozták fel a zsűri által kijelölt témákat (a diákélet eseményeit megörökítő történeteket, természetből ellesett pillatokat, odafigyelést érdemlő emberi dolgokat).


Dél-Szlovákia minden tájáról érkeztek sportolók a seregszemlére

Díjazottak:

1. Kálmán Ádám (Naszvad), 2. Henzel Dániel (Búcs), 3. Mellár László (Dunaszerdahely), 4. Zsigárdi Zsuzsanna (Dunaszerdahely), 5. Zsigárdi Sarolta (Dunaszerdahely), 6. Borkovics Barbara és Kozlík Klaudia (Sókszelőce), 7. Rancsó Sarolta (Hetény).

A nagyszabású rendezvényt szervezőként a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Felvidéki Tehetségsegítő Tanács, a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium, a Dunaszerdahelyi Magán Szabadidőközpont és a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola jegyzi.

(lelkes)