Szlovák-spanyol - Del Bosque: Az ellenfél játékminősége döntött

2014. október 9. - 23:19 | Sport

Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány dicsérte a szlovák csapatot.

Szlovák-spanyol - Del Bosque: Az ellenfél játékminősége döntött

"Nagyon hosszú idő után ez volt az első vereségünk a kvalifikációs fázisban. Ez nehéz perceket jelentett számunkra Zsolnán. El kell mondanom, hogy megmutatkozott az ellenfelünk által képviselt játékminőség. Mi többet is támadhattunk volna, egy darabig úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a meccs, végül ezt nem sikerült megtartanunk. Hiányzott az átütő erő a meccs végén, elveszítettük az irányítást, és elvesztettük a mérkőzést. A pályán csak kerestük önmagunkat a mérkőzés végén. El kell fogadnunk, hogy veszítettünk, még ha nem is a legjobbkor jött a vereség" - jelentette ki Del Bosque, aki 2010-ben világ-, 2012-ben pedig Európa-bajnokságot nyert csapatával.

A szlovák fociválogatott ezzel az Európa-bajnokság címvédőjét győzte le, és át is vette a vezetést a C jelű selejtezőcsoportban.

Ján Kozák (szlovák kapitány): "Az erős ellenfél fantasztikus teljesítményt hozott ki a játékosokból. Küzdöttek, sokat futottak, egy emberként koncentráltak. Egy ilyen erős ellenfélnek tudtak lőni két gólt, és nem hagyták, hogy több gólhelyzetet is kidolgozzanak. Weiss és Mak is sokat futottak, tudtam, hogy 60 percnél tovább nem bírhatják. A helyettük beállt Stoch és Ďuriš pedig összehozták a győztes gólt. Az ellenfél kockáztatott, és egy védővel játszott, ezt sikerült kihasználnunk, és ez nagyszerű."

TASR/para