Philippe Bianchi: „Bármikor hívhatnak, hogy közöljék, meghalt a fiam

2014. október 14. - 12:38 | Sport

Philippe Bianchi, a Szuzukában súlyos balesetet szenvedő Forma-1-es Jules Bianchi édesapja a La Gezzette dello Sportnak nyilatkozta ezt - írja a Sport24.

Philippe Bianchi: „Bármikor hívhatnak, hogy közöljék, meghalt a fiam

„A helyzet kétségbeejtő, bármikor megszólalhat a telefon Jules halálhírével. Az orvosai azt mondták, csoda, hogy életben maradt. Senki nem élt még túl hasonló balesetet, de Jules nem adja fel. Látom. Hiszem. Beszélek hozzá, és tudom, hogy hallja” – számolt be a La Gazzetta dello Sport hasábjain fia állapotáról Philippe Bianchi.

"Amikor Schumacher kórházba került, nem értettem, miért nem közölnek többet az állapotáról? Most ugyanebben a helyzetben vagyok, és már értem. Mert nincs válasz. Nagyon súlyos, de stabil az állapota. Hol jobban van egy picit, hol rosszabbul. Schumachernél is hónapokig tartott, míg elkezdett felébredni a kómából, abban reménykedem Jules-nél is bekövetkezik ez. Az elmúlt héten romokba dőlt a család élete. Rémálom ez, messze az otthonunktól” - nyilatkozta elkeseredetten a versenyző édesapja.

A Marussia csapat 25 éves versenyzője a Japán Nagydíj hajrájában egy másik autót mentő darunak ütközött, kórházba szállították és életmentő műtétet hajtottak végre rajta, kiderült, súlyos agysérülése van.

Bianchi a jokkaicsi Mie kórházban fekszik, állapota kritikus, de stabil, a baleset körülményeit pedig vizsgálják.

Sport24

Címkék: Jules Bianchi