Beszóltak Jürgen Klinsmannak

2014. október 16. - 13:41 | Sport

Élesen bírálta Don Garber, az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) vezetője Jürgen Klinsmannt, az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitányát a világbajnoki válogatási elvei és az MLS-t ért kritikái miatt - írja a Sport24.

Beszóltak Jürgen Klinsmannak

Don Garber szerint a nyári, brazíliai vb-n a 32 éves Landon Donovannek - minden idők leggólerősebb amerikai futballistájának - helye lett volna a csapatban, és nem "érdemeire tekintettel", hanem azért, mert remek formában volt.

Az MLS-vezér azt is szóvá tette, hogy Jürgen Klinsmann sértő megjegyzéseket tett a ligára. A játékosként 1990-ben világbajnok német szakvezető szerint Clint Dempsey és Michael Bradley nagy hibát követett el azzal, hogy Európából az MLS-be igazolt. Előbbi a Tottenhamből Seattle-be, utóbbi az AS Romától a Toronto FC-hez szerződött.

Garber - aki egyben az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetségének végrehajtó bizottsági tagja is - hangsúlyozta: szeretné mielőbb megbeszélni a nézeteltéréseket a kapitánnyal, akinek amúgy a 2018-as világbajnokságig szól a szerződése.

Az amerikai csapat a vb-n csoportjában a későbbi világbajnok németek mögött a második helyen végzett, a nyolcaddöntőben pedig hosszabbítás után 2-1-re kapott ki a belgáktól.

Sport24

Címkék: Jürgen Klinsmann