Michael Schumacher orvosa: Jók az otthoni körülmények, ez megkönnyíti a rehabilitációt

2014. október 23. - 16:40 | Sport

Jean-Francois Payen szerint a korábbi autóversenyző otthonában olyanok a körülmények, melyek megkönnyítik a rehabilitációt - írja a Sport24.

Michael Schumacher orvosa: Jók az otthoni körülmények, ez megkönnyíti a rehabilitációt

Jean-Francois Payen annak a grenoble-i kórháznak az orvosa, amely ellátta Michael Schumachert a tavaly decemberi síbalesetét követően. A Forma-1 hétszeres világbajnoka utána hónapokig feküdt mesterséges kómában, azonban felébredt és egy ideje már svájci otthonában gyógyul.

Ott látogatta meg őt Payen, aki az RTL rádióműsorában beszélt a tapasztalatairól. Az orvos is megerősítette, hogy Schumacher már nincs kómában és az állapota javul.

„Szakaszokra kell osztani a felépülést egy fejsérülés után. Reménykedünk, de még sok időre van szüksége” – mondta Payen, aki azt is hozzátette: Schumacher lábadozása egy olyan fázisban tart, ami egy vagy akár három évig is eltarthat.

Payen eloszlatta azokat a szóbeszédeket, melyek szerint Michael Schumachernek külön VIP-kórterme lett volna Grenoble-ban. Az orvos szerint ilyen szobájuk nincs, a többi beteg mellett kezelték a Forma-1 hétszeres világbajnokát.

Jean-Francois Payen a Le Parisiennek is nyilatkozott, ott arról beszélt, hogy Schumacherék svájci otthonában kedvezőek a körülmények, minden adva van ahhoz, hogy megkönnyítsék a rehabilitációt. Mint mondta, türelemre van szükség.

Sport24