Schumacher felesége reméli, hogy férje jövő nyáron már tolószékbe ülhet

2014. november 5. - 10:27 | Sport

A Genfi-tó partján lévő kastélyban éjjel-nappal 15 fős csapat dolgozik azon, hogy a hétszeres világbajnok újra beszélni, járni tudjon. Mindez rengetegbe kerül - írja a Sport24.

Schumacher felesége reméli, hogy férje jövő nyáron már tolószékbe ülhet

A legmodernebb tudományos eszközökön túl számos személyes tárgyat is bevetnek a Forma-1-es pilóta gyógyulása érdekében.

Michael Schumacher éjjeliszekrényén egy aranykereszt fekszik, amit még ő adott fiának Micknek nyolc évvel ezelőtt. Mellette található lánya Gina-Maria díszes hajkeféje és egy szerencseamulett, amit a versenyek alatt viselt. Egy tibeti, Dzi gyöngy kvarckristályból készült medál tartja távol a varázslatokat, a szerencsétlenséget és a betegséget, olyan, amilyet felesége, Corinna is hord az aranyláncán - számolt be minderről a Daily Mail hétvégi lapszáma.

A szerzőpáros úgy tudja, hogy az egyedi építésű, 35 millió fontot érő Genfi-tó partján lévő kastélyukban, ami most már lényegében klinikaként is szolgál, éjjel-nappal 15 fős, speciálisan képzett csapat dolgozik azon, hogy a hétszeres világbajnok újra beszélni, járni tudjon. Mindez rengeteg költséget emészt fel. A lap információi szerint a berendezések és a személyzet - amely magában foglalja a gyógytornászt, aki nap nap után masszírozza a fekvéstől elsorvadt izomzatot, az orvosok, a táplálkozási szakértő, az ápolók és a neurológiai szakértők - heti 100 ezer font, azaz nagyságrendileg 40 millió forintba kerülnek.

A brit lap egy családi barátra hivatkozva állítja, Michael egyelőre úgynevezett "minimális tudat" állapotban van. Röviden képes mozgatni a szemét a körülötte tüsténkedő személyek vagy tárgyak irányába, és tud egyszerű kérdésekre szemmel és kis bólintással válaszolni. Tisztán kivehetőek nála az alvás és ébrenléti ciklusok és döbbent pillantással reagál a hangos hangokra.

A barát úgy fogalmaz a cikkben: "Corinna boldog, minden apró sikert értékel. Azt, hogy Michael túlélte a balesetet, két műtétet, magához tért a kómából, hazavihették, olykor ébren van, és képes bólintani. Reméli, hogy férje jövő nyárra tolókocsiba ülhet, bár egyelőre már az előrelépést jelentene, ha így, egyenesen tudna ülni."

A Forma-1 hétszeres világbajnoka tavaly december 29-én síelés közben szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban. Az expilótát heteken keresztül mesterséges kómában tartották, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Április elején állt be látható javulás az állapotában és szeptember óta már otthonában kezelik.

Sport24