Könnyekig meghatódtak a pilóták Schumacher kitüntetésén

2014. november 14. - 15:38 | Sport

Vezető hír a német sajtóban a BAMBI díjátadó gála, amelyen a hétszeres világbajnok pilótát, Michael Schumachert díjazták - írja a Sportgéza.

A kóma utáni lábadozása miatt a volt versenyző természetesen nem vehetett részt, a tavaly decemberi síbalesete után még akár évekig is eltarthat a rehabilitációja.

Méltatását a négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastien Vettel mondta, beszédének néhány része emlékezetes marad. Éppen most húsz éve, hogy Schumacher az első vb-címét nyerte.

„Ez a győzelem nemcsak egy fantasztikus karrier kezdetét jelentette, hanem azt is, hogy egész Németország figyelmét felkeltette. A gyerekek, köztük én is, ki akartuk próbálni, milyen egy gokartot vezetni, akkora hatással volt ránk a versenyzésed és a folyamatos győzelmeid. Én is arról álmodoztam, hogy egyszer majd ugyanilyen nagy bajnok lehetek.”

Kifejtette, ő is azok között volt, akik Kerpenben, az ottani pályán autogramért álltak sorban. Hétéves volt, az aláírásra igazi trófeaként tekintett.

„Később a szobám fala tele volt a posztereiddel. Te és a miniszoknyás Britney Spears osztoztatok szobámon.”

A legmeghatóbb rész ezek után következett, jó néhányan sírtak a helyszínen, amikor Vettel beszédét hallgatták.

„Később megismertelek mint versenyzőt és mint embert is. Igen büszke vagyok arra, hogy barátok lehettünk, és ez a barátság mindörökre tartani fog. Kedves Michael, te egy óriási sportoló vagy, de emberként még ennél is nagyobb. Csak azért vagyok szomorú, hogy ezt az életműdíjat nem adhatom neked oda személyesen. Őszinte tisztelettel szeretnék neked gratulálni hozzá.”

A versenyző sajtófőnöke, Sabine Kehm arról beszélt, hogy Schumacher bármerre is járt a világban, mindenhol megérintette az embereket a jelleme és a határtalan küzdése.


(sportgeza.hu)