Doppingolással vádolják Klicskót – perel az ügynöksége

2014. november 26. - 11:07 | Sport

Doppingvádakkal illette Vlagyimir Klicskót a bolgár Kubrat Pulev, erre az ukrán bokszfenomén ügynöksége beperelte őt. Klicsko november 15-én kiütéssel nyert az addig veretlen Pulev ellen Hamburgban, és ezzel megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét a Boksz Világszövetségnél, a Nemzetközi Bokszföderációnál, a Boksz Világszervezetnél és a Nemzetközi Bokszszervezetnél.

Doppingolással vádolják Klicskót – perel az ügynöksége

Pulev közölte, többször is meglátogatták a doppingellenőrök a meccs előtt, miközben ellenfele egyetlen szűrésen sem esett át.

"Tisztelem, mert világbajnok, de láttam a piszkos trükkjeit is" – mondta a bolgár bokszoló, aki a csata előtt nem ment el a sajtótájékoztatóra, mivel stábjából csak három ember lehetett jelen.

Pulev hozzátette: Klicsko csak színlelte azt a szeptemberi bicepszsérülését, amely miatt későbbre kellett halasztani az összecsapásukat.

Az ukrán sztár ügynöksége, a K2 válaszul beperelte Pulevet.

Klicsko pályafutása 66. profi találkozóját vívta, ez volt a 63. győzelme, ebből 54-et kiütéssel szerzett. Három veresége közül a legutóbbit több mint tíz éve, 2004 áprilisában szenvedte el, azóta szinte megszorítani sem tudták riválisai.

(MTI)

Címkék: Vlagyimir Klicsko