Kevesebb idegenlégióst akar a Magyar Labdarúgó Szövetség

2014. december 11. - 15:57 | Sport

Tovább nőhet a hazai játékosok aránya az NB I-es meccseken - közölte a csakfoci.hu, amely úgy értesült, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) már a következő szezontól bevezetheti a 6+5-ös szabályt. Ez azt jelentené, hogy egyszerre hat hazai és legfeljebb öt idegenlégiós játszhatna egyszerre.

Már a következő idénytől bevezethetik a 6+5 szabályt, amelyet az MLSZ nemrégiben célként fogalmazott meg a FIFA iránymutatásai alapján, így minden bajnokin több lenne a magyarok száma a légiósoknál - értesült a csakfoci.hu.

Az idei szezonban már honorálják a fiatalok szerepeltetését, több mint 600 millió kerül így kiosztásra - tette hozzá a portál, amely szerint az MLSZ anyagilag motiválhatja majd a klubokat a 6+5-ös szabály betartására és a televíziós pénzek elosztásánál figyelembe vennék majd az arányokat.

Sok klub már most megfelelne a 6+5-ös kritériumnak - tette hozzá a beszámoló. A csapatok utolsó két bajnokiját alapul véve a 16-ból 12-nél mindkét találkozón volt legalább hat magyar játékos a kezdőcsapatban. Két klubnál volt mindkét esetben több a külföldi játékos, az FTC-nél és a Pápánál.

csakfoci.hu