Ronaldo lenyomta Neuert és Messit az UEFA szavazásán

2015. január 10. - 18:02 | Sport

Az UEFA szavazásán a szurkolók dönthették el, hogyan nézne ki az év legjobb kezdőcsapata. A végeredmény nem meglepő, hiszen többek között Neuer, Ronaldo és Messi is szerepel a listán.

Majdnem 8,5 millióan voksoltak az UEFA-nál az év csapatára, melyben természetesen a legnagyobb sztárok kaptak szerepet.

A legtöbb játékos a német Bayern Münchenből került beválasztásra, hiszen négy bajor labdarúgót is beszavaztak a kezdőbe. A Real Madrid három, míg a Barcelona, az Atletico Madrid, a Manchester United és a PSG egy-egy játékossal képviselteti magát a listán.

A nemzetek szerinti megoszlásban Németország három labdarúgóval szerepel a csapatban, míg Argentína két játékost ad a kezdő tizenegybe. Rajtuk kívül egy-egy osztrák, svéd, spanyol, uruguayi, portugál és holland futballista szerepel a listán.

A legtöbb voksot a Real Madrid játékosa, Cristiano Ronaldo kapta, de nem meglepetés, hogy az Aranylabdára esélyes három labdarúgó közül, mindhárom szerepel a csapatban.

Az álomcsapat az uefa.com szavazása alapján:

Manuel Neuer (német, Bayern München) - Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Philipp Lahm (német, Bayern München), David Alaba (osztrák, Bayern München), Diego Godín(uruguayi, Atlético Madrid) - Arjen Robben (holland, Bayern München), Ángel Di María(argentin, Manchester United), Toni Kroos (német, Real Madrid) - Cristiano Ronaldo(portugál, Real Madrid), Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain)

Hír24

Címkék: UEFA, Ronaldo, szavazás