Edzői továbbképzésen vettek részt a DAC trénerei

DUNASZERDAHELY - A DAC és a szenci ŠK edzői szombaton továbbképzésen vettek részt, amelyen neves szakemberek adtak elő - olvasható a DAC weboldalán.

Edzői továbbképzésen vettek részt a DAC trénerei

Az egésznapos edzői konferencia díszvendége és vezető előadója a horvát Dr. Fredi Fiorentini volt, az Európai Labdarúgóedzők Testületének (AEFCA) alelnöke. A játékosok lélektani felkészítéséről az ismert sportpszichológus, Dr. Tomáš Gúrsky tartott előadást. A szombati képzés harmadik blokkját a DAC és a szlovák felnőtt válogatott erőnléti edzője Martin Rusňák vezette, aki az edzettségről és erőnléti koncepcióról beszélt.

„Edzőink továbbképzését stratégiai fontosággal kezeljük, hisz ők a klub életének és fejlődésének kulcsszereplői. A jövőben rendszeresen fogunk konferenciákat szervezni, ezekre régiónk többi baráti klubjának edzőit is meg szeretnénk hívni. Az egyik cél, hogy edzőink jobban megismerjék egymás munkáját, tapasztalatot cseréljenek, másrészt további neves szakemberek előadasából meríteni tudjanak a mindennapi munkájukhoz,“ mondta a szombati továbbképzés főszervezője és a DAC sportigazgatója, Németh Krisztián.

(fcdac.sk)