Manchesteri módi: a csatárnak nem kell gólt lőnie

2015. február 21. - 16:45 | Sport

Louis van Gaalnak teljesen mindegy ki talál be a csapatából - írja a Hír24.

A Manchester United holland menedzsere kisebb "ámokfutást" mutat be az elmúlt hetekben nyilatkozatok terén. Nemrégiben kifakadt amiatt, mert felvetették neki, hogy csapata nem játszik szépen, majd miután a klub egykori játékosa, Paul Scholes is kritizálta a Vörös Ördögök produkcióját csak annyit felelt, lehet véleményt formálni, de őt ez különösebben nem érdekli. Mindezek mellet figyelmen kívül hagy minden olyan véleményt, miszerint Wayne Rooney-t nem a középpályán, hanem eredeti posztján, a támadósorban kellene szerepeltetnie.

Louis van Gaal pénteken ismét sajtótájékoztató tartott, ezen pedig szóba került, hogy a csapat csatárai nem szereznek elég gólt. A hollandnak erre is megvolt a válasza:

„Nem vagyok egy szokványos edző és nekem igazából mindegy, ki lövi a gólokat a csapatból. Ugyanezt mondtam a szezon elején, amikor a védelmet szidták. Nem csak a bekkeken múlik a védekezés. Hanem az egész csapaton. A védekezés a támadókkal kezdődik, a támadás pedig a védőkkel” - mondta van Gaal, akinek megmutatták a Manchester Evening Times felmérését, miszerint a szurkolók több mint 80 százaléka kiáll mellette és az irányelvei mellett.

„Több mint 80? Hihetetlen. Annak tükrében főleg, hogy mennyi kritikát kapok a médiától. Megismétlem még egyszer: 80 százalék fölött. A szurkolóink fantasztikusak.”

A Manchester United szombaton délután bizonyíthat ismét, a Vörös Ördögök a Swansea-hoz látogat. A két együttest 13 pont választja el egymástól a tabellán.

Hír24