Ekelen készültek a megmérettetésre

Március 7-én az ekeli sportcsarnokban vette kezdetét a Seishin Karate Klub Markovics Dojo edzőtábora, amin közel 60 fő vett részt.

A táborban két-két edzés volt bontott csoportokban küzdő stílusnak megfelelően.  A táborvezető Sensei Markovics János 3.danos mester volt, aki a klub vezetője, és a Szlovák Shinkyokushin Szervezet Elnöke is egyben. Táborvezetők voltak még a Seishin Karate Klub edzői: Hupian Kristína, Kocsis László, Bíró Mihály, és Bíró Balázs. A táborban volt övvizsga is ahol 5 főnek sikerült előre lépnie.  

Amíg a délelőtti gyerekedzést a klub edzői tartották, addig Sensei  öt főt vizsgáztatott a következő övfokozatra (ők múltkor betegség miatt lemaradtak). A délelőtti edzések fő témája maga a küzdelmi mozgás, és a küzdelem volt. A gyerekek egy, míg a nagy csoportosok két órát edzettek. Majd következett az ebéd, és a további programok megbeszélése. A délutáni edzésen a gyerekeknél gyorsaságfejlesztéssel foglalkoztak, míg a nagy csoportosoknál a fő téma az erőfejlesztés volt. Az edzésen a klub mottójának értelmét is megtapasztalhatták:  ’’Egység, Erő, Kitartás ’’ Sensei arra kért mindenkit, hogy vigye magával az itt átélt dolgok erejét, és használja, ha a helyzet úgy kívánja.

Nemsokára ugyanitt találkoznak a harmadik polgármester kupán március végén, amire kiválóan sikerült ez a felkészítő tábor.

-para-