HOKI-VB: Meszároš duplájával nyertek a szlovákok a fehéroroszok ellen

2015. május 3. - 19:18 | Sport

A szlovákok hokisok a második mérkőzésükön sem tudtak nyerni a rendes játékidőben, csak hosszabbítás után tudták legyőzni Fehéroroszországot 2:1-re. A mérkőzés legjobbja a fehérorosz kapus, Kevin Lalande és a kétgólos Andrej Meszároš volt.


Fotó: TASR

Az első harmad inkább a szabálytalanságokról, mintsem a játékról szólt: mint a szlovákok, mint a fehéroroszok 2-2 esetben játszhattak emberelőnyben, ám a helyzetek kimaradtak.

A második harmadban már több volt a játék, de még így is láthattunk néhány kiállítást. A szlovák hokisok uralták jobban a mérkőzést, több helyzetet dolgoztak ki, mint ellenfeleik, de gólt nem sikerült szerezniük, így a második harmad után is gól nélküli maradt az állás.

Az egész mérkőzést puskaporos hangulat jellemezte, gyakoriak voltak a kapuk előtti lökdösődések. Az utolsó játékrészben mindkét félen akadtak helyzetek, de a vezetést a fehéroroszoknak sikerült megszerezniük: egy gyors kontra után S. Kosticyn talált a kapuba.

Nem sokáig tartott azonban a fehéroroszok öröme, ugyanis 64 másodperccel később Meszárošnak sikerült kiegyenlítenie. Jurčo és Pánik még kihagyott két nagy helyzetet, s mivel a rendes játékidő végén 1:1 volt az állás, így következett a hosszabbítás.

A négy a négy elleni játékban a szlovákok bizonyultak jobbnak, s nem engedték, hogy a mérkőzés rávezetésekbe torkolljon: a 62. percben Meszároš második góljával eldöntötte a mérkőzést a szlovákok javára.

A kanadai válogatott kiütéses, 10-0-ás győzelmet aratott Németország csapata felett.

Eredmények, 2. forduló:

A csoport (Prága):

Kanada-Németország 10-0 (4-0, 5-0, 1-0)

Svédország-Ausztria 6-1 (3-0, 3-0, 0-1)


B csoport (Ostrava):

Szlovákia-Fehéroroszország 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után

Oroszország-Szlovénia 5-3 (3-0, 1-2, 1-1)


(para/mti)