Megvan, ki válthatja Dárdai Pált

2015. június 9. - 07:21 | Sport

Kézenfekvő megoldásnak tűnik az U20-as válogatottal az új-zélandi világbajnokságon szereplő Bernd Storck - írja a Hír24.

A német Kicker magazin szerint Dárdai Pál a szombati, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőt követően már csak egy feladatra koncentrál, a Hertha Berlinre. A blikk.hu egy berlini benfentesére hivatkozva azt írja, Dárdai novemberig mindenképpen maradni szeretne a válogatott mellett, viszont munkáltatója, aki mostanság ötszörözte meg a fizetését azt szeretné, ha nyártól már csak a Herthára koncentráljon.

A blikk.hu azt is tudni véli, a háttérben már attól függetlenül zajlanak a tárgyalások, hogy tény az is, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel november 30-ig kötött szerződést Dárdai a Hertha jóváhagyásával. E kettősség feloldása, megoldóképlete lehet Berndt Storck.

A szövetség német sportigazgatója annak idején, amikor Dárdai berlini pályafutását elkezdte a klub másodedzője volt. Egyazon szakmai, futballfilozófiai irányvonalat képvisel a kapitányunkkal, akinek nem elhanyagolható az érdeme abban, hogy az U20-asokat szerdán a szerbek ellen vezető szakember most épp az MLSZ alkalmazottja.

A válogatott pénteki, litvánok elleni 4-0-s sikere után Dárdai úgy fogalmazott, egyelőre csak a finn találkozóval szeretne foglalkozni.

"Egyelőre a magyar fiatalokkal szerepelek a világbajnokságon, most csakis erre a feladatomra szeretnék koncentrálni" – üzente Új-Zélandról a hazánkba idén márciusban érkező Storck.

Egyelőre. Egyelőre mi is erre a két mérkőzésre koncentrálunk, aztán hétfőn okosabbak leszünk.

Hír24