Loeb és Michelisz már száguldoztak is egyet Patonyban

2015. június 19. - 18:56 | Sport

Rob Huff volt a leggyorsabb a túraautó-világbajnokság pénteki tesztedzésén, felkészülve a hétvégi futamokra, melyeket a dióspatonyi Slovakiaringen rendeznek.

A 2012-es WTCC győztese 2 perc 4 másodperc alatt tette meg az 5.922 kilométeres kört a Slovakiaringen, maga mögé utasítva a Citroen pilótáját, Ma Qing Huát, aki 0.4 másodperccel maradt le.

A harmadik leggyorsabb Hugo Valente (Chevrolet), míg a negyedik a hondás Gabriele Tarquini lett. Yvan Muller és Tiago Monteiro az előző, oroszországi verseny győztesei az ötödik, illetve hatodik leggyorsabb időt futották.

Sébastian Loeb, aki tavaly nyerni tudott a Slovakiaringen, a nyolcadik leggyorsabb volt megelőzve Jaap van Lagent és a jelenlegi bajnokot, illetve a pontozásban első helyen álló José María Lópezt.

López hofitársa, az argentin Néstor Girolami a 12. leggyorsabb pilóta volt a tesztedzésen, míg a magyar Michelisz Norbert a 13. helyen végzett. A hazai Matej Homola, aki idén a Slovakiaringen rajtol el először a WTCC mezőnyében, a 18. leggyorsabb volt.

A 30 perces tesztedzéssel a versenyzők a szombati szabadedzésre és időmérőre készültek. A WTCC első futama szombaton 12:45-kor kezdődik, míg a második futamra 14 órakor kerül sor.

(parameter)