WTCC: Muller és Loeb tudott nyerni a Slovakiaringen

2015. június 21. - 17:10 | Sport

Mindkét futam után ugyanaz a három pilóta állhatott fel a dobogóra a dióspatonyi Slovakiaringen rendezett túraautó-világbajonkságon. Michelisz Norbert a kavicságyban kötött ki, Matej Homola mindkétszer az utolsó helyen végzett.

WTCC: Muller és Loeb tudott nyerni a Slovakiaringen

Mindkét futamon akadtak izgalmas pillanatok, és a 13. rajtpozíció ellenére Michelisz Norbert próbálta kiadni magából a maximomot, hogy minél előrébb végezzen.

Az első futamon ez sajnos nem jött össze, mivel a 8. körben a magyar pilóta a 10. helyről csúszott ki a kavicságyba, így nem tudta befejezni a versenyt. A futamot az első helyről rajtoló Yvan Muller nyerte, megelőzve a második helyen végző José María Lópezt és Sébastian Loeböt.

Az első futam végeredménye:

A második futam is tartogatott izgalmakat, ugyanis a jól rajtoló, és ezzel vezető Tarquinit csak a harmadik körben tudta megelőzni Loeb, ahonnan már nem is engedte ki a győzelmet érő első helyet.

A második helyen José María Lopez, a harmadikon pedig Yvan Muller futott be. Michelsz Norbert nagy csatát vívott Tiago Monteiróval a nyolcadik helyért, de a magyar a háta mögött tudta tartani a portugált.

A második futam végeredménye:

A hazai Matej Homola, aki a hétvégén először indulhatott a túraautó-világbajnokságon, az első futamot a 13. helyen, míg a második futamot a 15. helyen fejezte be.

-para-