Foci-vb 2018: Blatter jelen lesz a selejtezőcsoportok sorsolásán

2015. június 24. - 14:37 | Sport

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó szövetség (FIFA) elnöke ott lesz a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolásán, július 25-én.

Foci-vb 2018: Blatter jelen lesz a selejtezőcsoportok sorsolásán

"Természetesen eljön Szentpétervárra" - mondta Blatterről Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerdán a Szport Expressz című moszkvai lapnak. Hozzátette, a FIFA teljes végrehajtó bizottsága ott lesz, csakúgy, mint a nemzetközi szövetség 209 tagországának képviselői.

"Az előkészületek a tervek szerint haladnak" - tette hozzá Mutko.

A 79 éves Blattert május végén ötödször választották meg a FIFA elnökének, de négy nappal később bejelentette a lemondását. A tisztújító kongresszus előtt két nappal korrupciós botrány robbant ki, hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt letartóztattak korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával.

A rendkívüli kongresszus időpontját július 20-án jelöli majd ki a FIFA végrehajtó bizottsága. Az elnökválasztásra december és február között kerülhet sor, a BBC múlt szerdán azt írta: december 16-a a legvalószínűbb időpont. Addig - jelen állás szerint - Blatter látja el az elnöki teendőket.

(MTI)

Címkék: Joseph Blatter, foci vb