DAC: Jóváhagyták a városi stadion egy részének lebontását

DUNASZERDAHELY – A városi képviselő-testület a DAC futballklub kérvényének eleget téve jóváhagyta a városi stadion egy részének lebontását.

DAC: Jóváhagyták a városi stadion egy részének lebontását

Az FC DAC 1904 részvénytársaság május végén nyújtotta be kérvényét a bontásra, ami a futballstadion északi, régi sportcsarnok felőli lelátóját, illetve az annak környékén található edzőpályát érinti. Hájos Zoltán közölte, hogy ezzel együtt a bontásra kerülő ingatlanok könyvelési értékét is csökkentik a városi vagyonnyilvántartásban, mégpedig közel 24 ezer euróval.

A bontás része a stadion rekonstrukciós munkálatainak, ami magába foglalja az új lelátók megépítését, valamint a futballpálya 90 fokkal történő elfordítását is. A kormány stadionprogramja keretén belül 4 millió eurós dotációt hagyott jóvá a dunaszerdahelyi stadion felújítására, ennek 60%-át az állami, 40%-a pedig a városi költségvetésből folyósítják. A képviselő-testület februári ülésén hagyta jóvá az idei költségvetést, melynek ez is részét képezte. Az 1,6 millió eurós önrészt hitelből fedezi a város.

-para-