A legendának annyi: Elpusztult Overdose

2015. július 2. - 11:17 | Sport

Tízéves korában elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló.

A pannoniaoverdose.hu honlap csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzetközi hírű telivér szerda délután, egy németországi tenyésztelepen múlt ki súlyos betegség után.

Overdose 2014 tavaszán költözött a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára fedezőménnek. Ezután került februárban a Hamburghoz közeli lindenhofi telivérménesbe, ahol a hazaiaknál huszonöt százalékkal jobb értékszámú kancákat fedezhetett.

A magyar galoppsport egyik leghíresebb képviselője 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Hat éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott utoljára, és akkor győzött.

Rövid fénykora idején még Orbán Viktor is tiszteletét tette Overdose-nál. A becses randi során a csodaló ugyan nem volt hajlandó a politikus tenyeréből enni, akkori gazdájával, a Magyarországon jelenleg adócsalással gyanúsított csallóközi vállalkozóval, Mikóczy Zoltánnal viszont megegyezett Orbán, hogy a szlovákoknak több eszük van, mint gondolnánk…

Íme:

mti/index/para

Címkék: Overdose