OVERDOSE: Német földben nem nyughat...!

2015. július 3. - 10:10 | Sport

Egy németországi fedezőtelepen szerdán elpusztult az utóbbi évtizedek egyik legjobb magyar versenylova, Overdose. A tulajdonosok szándéka szerint a lovat majd Alagon fogják eltemetni, de egyelőre még nem tudni pontosan, hogyan hozhatják haza a ló tetemét - írja az Index.

OVERDOSE: Német földben nem nyughat...!

„A német állat-egészségügyi szabályokban nincsen gyakorlat egy ló tetemének külföldre szállítására. Bár a nagy német ménesekben külön sírkertben nyugszanak a legnagyobb versenylovak és fedezőmének, őket azonban jellemzően ott temették el, ahol – esetenként akár évtizedekig – fedeztek. Hamvasztásra csak egy közeli országban volna mód, de oda sem biztos, hogy át lehet szállítani. Talán más megoldás is számításba jöhet, de biztos információval egyelőre nem szolgálhatok" – közölte velünk Farkasházy Benedek ,a PannoniaOverdose.hu szerkesztője.

Hozzátette, hogy mindezt ráadásul úgy kell bonyolítani, hogy adott egy ember, Mikóczy Zoltán, aki két és fél hónapja előzetes letartóztatásban van és semmilyen lehetősége sincs, hogy ez ügyben bármit kezdeményezzen. Dönteni gyorsan kell, hiszen Nyugat-Európában is tombol a hőség.

A tetem hazahozatalát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tudja engedélyezni.

Overdose-ról Németországban is tudják, hogy milyen nagy eredményeket ért el. Ha nem sikerülne Magyarországra hozni, a németeknél kaphat sírhelyet.

Index