Két év alatt a területi bajnokságból a IV. ligába meneteltek Ravasz Tibor kisudvarnoki védencei

2015. július 7. - 19:08 | Sport

Két év leforgása alatt két bajnoki címet szereztek, a területi bajnokságból a IV. ligába meneteltek Ravasz Tibor edző kisudvarnoki védencei, akik nyolc pont előnnyel végeztek az élen a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában. 

Két év alatt a területi bajnokságból a IV. ligába meneteltek Ravasz Tibor kisudvarnoki védencei

A csallóközi települést képviselő alakulat a tetszetős játék mellett a gólgyártásban is jeleskedett, játékosai huszonkét bajnoki összecsapáson 109-szor rezegtették meg az ellenfelek hálóját. Idegenbeli csúcsnak számít az ekecs-apácaszakállasiak otthonában elért 9:0-s diadaluk, hazai pályán a légiek elleni meccsen kiütéses, 13:0 arányú győzelmet arattak.

„Ahogy azt az eredményeink is igazolják, támadófocival térdre kényszerítettük riválisainkat. Ősszel és tavasszal csupán egy-egy vereség csúfította mérlegünket. Ismét felsőbb osztályba léptünk, holott elsődleges célunk a biztos bentmaradás kiharcolása, diákfocistáink fokozatos beépítése volt. Az értékelt időszakban huszonhatan viselték mezünket, az ifiből kiöregedett, valamint a felnőttek csapatába besorolt labdarúgóinkat a diákcsapat legjobbjaival helyettesítettük. A mi esetünkben is beigazolódott, hogy a színvonalas utánpótlás képzés meghozza gyümölcsét” – ecsetelte a kisudvarnokiak focifilozófiáját az ambiciózus tréner, aki a felnőttek csapatában hat tanítványával, nevezetesen Antal Gáborral, Csikmák Gáborral, Gaál Gergellyel, Mészáros Józseffel,Vass Bálinttal és Vincze Józseffel vállvetve küzdött a pontokért. „A meghatározó játékosaink köre a rotációra való tekintettel gyakran változott. Kimagasló sikerünk az egy célért küzdő, összetartó kollektíva érdeme. Ezzel párhuzamosan sokat nyomtak a latban a klub által teremtett kiváló feltételek” – summázta a kimagasló sikerek ismérveit a sikerkovács.

(ái)

Címkék: IV. liga