HIVATALOS: Iker Casillas elhagyja a Real Madridot!

2015. július 12. - 07:17 | Sport

Tizenhat év után elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát és az FC Portóban folytathatja pályafutását Iker Casillas világ- és Európa-bajnok kapus.

HIVATALOS: Iker Casillas elhagyja a Real Madridot!

A spanyol klub szombat este honlapján jelentette be a hálóőr távozását. "Mindent köszönünk, Iker!" - olvasható a realmadrid.com oldalon.

A madridiak Casillast a történelmük szimbolikus alakjának nevezik, és megjegyzik: ugyan most elhagyja őket, de nem felejtik el, és örökre a Real szívében fog élni.

Spanyol lapértesülések szerint a Porto kettő plusz egy évre szóló szerződést ajánlott a kapusnak. A 34 éves Casillasnak eredetileg 2017 nyaráig szól a szerződése a Real Madridnál, melynek színeiben 16 év alatt többek között három Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet, két Spanyol Király Kupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Casillast az elmúlt néhány évben sorozatosan kritizálták a szurkolók, a legutóbbi, trófea nélküli idényben pedig többször is kifütyülték. Médiaértesülések szerint pótlására a Manchester United kapusa, David de Gea vagy az Espanyoltól Kiko Casilla érkezhet Madridba.

MTI/para