Egészségkárosultak sportnapja zajlott Nagypakán

2015. július 18. - 17:31 | Sport

Három ország – Szerbia, Magyarország és Szlovákia – nyolc csapata vett részt szombaton a nagypakai Grace Egészsségkárosultak Egyesülete által jegyzett nemzeközi sportnapon.

Egészségkárosultak sportnapja zajlott Nagypakán

A rendezvényhez, amely a II. Grace Kupa elnevezést viseli, ez évben Nagypaka község önkormányzata is csatlakozott. Ivan Seňan polgármester vándorserleget ajánlott fel a csapatversenyben legeredményesebben szereplő egyesületnek.

Az egyéni küzdelmek hat diszciplínában zajlottak, melyekben az első öt helyezett teljesítményét pontozták a szervezők, illetve vették figyelembe a csapatverseny végső értékelésénél. A Polgármester Vándorserlegét végül a vendéglátó Grace Egészsségkárosultak Egyesülete szerezte meg, az egyéni versenyek legjobb helyezettjeit érmekkel jutalmazták.

Több mint húszan választották a gerelyvetést (Fotó: Lelkes Vince)

Remekül ment a célbadobás is (Lelkes Vince felvétele)

Biztos találat a kosárlabdapályán (Fotó: Lelkes Vince)

A sportnapon egy székesfehérvári egészségmegőrző és prevenciós közhasznú egyesület bemutatta elektromos mopedjét, illetve joystickos elektromos kerekesszékét, amelyeket az érdeklődők ki is próbálhattak, egy galántai társulás pedig mozgássérültek részére átalakított autóját ajánlotta a közönség figyelmébe.

Résztvevők: Szabadkai Egyesület, tatai ÁHI JÓGA Egyesület, pápai Bástya SE, győri Egyesített Egészségügyi Szociális Intézmény – Fogyatékosok Napközi Otthona, a győri Egyetértés SE, a Nagymegyeri Egészségkárosultak Egyesülete, a Galántai Egészségkárosultak Egyesülete és a házigazda Grace Egészsségkárosultak Egyesület.

A Grace Egészsségkárosultak Egyesületét 2012. november 24-én alapították nagypakai kezdeményezők Sárközi Tibor vezetésével. A társulás legföbb céljai közé a mozgáskorlátozottak és az egészségkárosultak jogainak védelmezése, tanácsadás, továbbá szociális szolgáltatások és különböző egészségmegőrző projektek szervezése tartozik.

(lel)

Címkék: sportnap