Kedden temetik Jules Bianchit

2015. július 19. - 19:17 | Sport

Kedden helyezik végső nyugalomra Jules Bianchi francia Forma-1-es pilótát.

Kedden temetik Jules Bianchit

A 25 éves versenyző pénteken este hunyt el. A gyászszertartásra szülővárosában, a nizzai Sainte-Reparate katedrálisban kerül sor 10 órától.

A pilóta tavaly októberben szenvedett súlyos fejsérülést a Japán Nagydíjon bekövetkezett balesetben. November közepéig a jokkaicsi Mei kórház intenzív osztályán ápolták, majd miután képessé vált az önálló légzésre, a nizzai egyetemi kórházba szállították. Megműtötték, majd kómába esett. A vizsgálatok szerint a versenyzőnek úgynevezett diffúz axonális sérülése volt, amely az agy nagyobb részét érintette. Az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, gyakorta maradandó károsodással élnek tovább.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megállapította, hogy a Forma-1-es Marussia istálló francia pilótája a sárga zászlós jelzés ellenére nem lassított megfelelő mértékben, amikor súlyos balesetet szenvedett a finis előtt kilenc körrel. A 25 éves versenyző óránkénti 126 kilométeres sebességgel csapódott neki autójával a német Adrian Sutil (Sauber) versenygépét mentő darunak.

A háromszoros világbajnok legendás brazil Ayrton Senna 1994-es halála óta ez volt a legsúlyosabb, sérüléssel járó baleset a Forma-1-ben.

MTI/para

Címkék: Jules Bianchi, Forma-1